autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
650 g faina, 1 lingurita praf de copt, ½ ling de sare, ¼ lingurita nucsoara, 175 g unt, 125 ml sirop, 125 ml frisca lichida, 1 lingurita vanilie, Umplutura:, scortisoara, zahar brun, un pic de unt, 2-3 ling coniac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faina, praful de copt si sarea, se amesteca cu untul pana devine sfaramicios. La final se adauga frisca, siropul si vanilia. Aluatul se framanta si se da la rece.
Se intinde o foaie de 1 cm si se decupeaza biscuit care se ung cu ou si se presara cu zahar si se dau la cuptor.

Din acest aluat se mai pot face rulouri, astfel: se intinde o foaie , se unge cu un amestec de zahar brun, scortisoara , unt si coniac, intr-un strat de 2-3 milimetri, se ruleaza si se da la rece 30 -60 minute.
Ruloul se taie in felii groase de 1 cm si se pun in tava, se ung cu ou si se presara cu zahar brun si se dau la cuptor.
De asemenea se mai pot servi cu piersici astfel: Se pun in cescute individuale piesici amestecate cu zahar si 2-3 linguri de faina, deasupra se pune cate un biscuit si se baga la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Sumegy

Prajitura Sumegy

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga 200 gr zahar si se continua pana s-a absorbit zaharul (7-8

4 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Prăjitură Margareta

Prăjitură Margareta

Înainte de sărbători aveam o dilema ...ce prăjitură să fac? Nu știu cum vă organizați voi

8 voturi    9 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Interesante prajiturele!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

    foarte interesanta reteta,merita incercata,arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ ling de sare
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 175 g unt
  • 125 ml sirop
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • scortisoara
  • zahar brun
  • un pic de unt
  • 2-3 ling coniac

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Interesante prajiturele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Gatisoare cu visine