autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
650 g faina, 1 lingurita praf de copt, ½ ling de sare, ¼ lingurita nucsoara, 175 g unt, 125 ml sirop, 125 ml frisca lichida, 1 lingurita vanilie, Umplutura:, scortisoara, zahar brun, un pic de unt, 2-3 ling coniac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Faina, praful de copt si sarea, se amesteca cu untul pana devine sfaramicios. La final se adauga frisca, siropul si vanilia. Aluatul se framanta si se da la rece.
Se intinde o foaie de 1 cm si se decupeaza biscuit care se ung cu ou si se presara cu zahar si se dau la cuptor.

Din acest aluat se mai pot face rulouri, astfel: se intinde o foaie , se unge cu un amestec de zahar brun, scortisoara , unt si coniac, intr-un strat de 2-3 milimetri, se ruleaza si se da la rece 30 -60 minute.
Ruloul se taie in felii groase de 1 cm si se pun in tava, se ung cu ou si se presara cu zahar brun si se dau la cuptor.
De asemenea se mai pot servi cu piersici astfel: Se pun in cescute individuale piesici amestecate cu zahar si 2-3 linguri de faina, deasupra se pune cate un biscuit si se baga la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile

7 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
TARTA CU CREMA CARAMEL

TARTA CU CREMA CARAMEL

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Interesante prajiturele!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

    foarte interesanta reteta,merita incercata,arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ ling de sare
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 175 g unt
  • 125 ml sirop
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • scortisoara
  • zahar brun
  • un pic de unt
  • 2-3 ling coniac

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Interesante prajiturele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Inimioare cu blat din fulgi de mei