autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURELE DIN MARTIPAN

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
500 g migdale, 250g zahar pudra foarte fin, 1 lingura suc de lamaie, 2 oua intregi mici sau 2 albusuri de oua mari, 3 linguri cacao, 300g zahar tos, 100g unt, 200g nuci macinate

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Fierbeti timp de 10\' migdalele in apa cu 1 lingura de zahar. Scoateti migdalele intr-o strecuratoare si turnati peste ele apa rece si lasati-le la scurs. Desfaceti fiecare pielita maronie care acopera migdala. Macinati migdalele impreuna cu zaharul praf, adaugati ouale batute si omogenizati compozitia.
Impartiti compozitia in doua, in jumatate din compozitie adaugati cacao. Intindeti 2 foi din cele doua compozitii si suprapuneti-le. Taiati triunghiuri, sau puteti face un rulou si sa-l taiati felii.
Caramelizati zaharul, adaugati in el 3-4 linguri apa, lasatii sa se dizolve si apoi adaugati untul. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Inmuiati prajiturelele in aceasta compozitie si puneti-le la uscat pe un platou cu nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURELE DIN MARTIPAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
O noapte la Venetia

O noapte la Venetia

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cupcakes (mini-tortulete)

Cupcakes (mini-tortulete)

Aluat: Se sparg ouale si se bat usor cu furculita. Peste, se pun restul ingredientelor si se amesteca

10 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g migdale
  • 250g zahar pudra foarte fin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 oua intregi mici sau 2 albusuri de oua mari
  • 3 linguri cacao
  • 300g zahar tos
  • 100g unt
  • 200g nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas