Prajiturele in coji de oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajiturele in coji de oua

Ingrediente

  • ingredientele checului preferat
  • oua
  • tirbuson
  • apa
  • sare
  • ulei optional

Mod de preparare

Aceasta postare nu este o reteta in sine ci este descrierea unui proces. Cred ca fiecare are o reteta de chec/brownies preferata asa ca aluatul pe care il va folosi pentru aceste prajiturele difera de la o persoana la alta. Luati insa in calcul cand incepeti sa pregatiti aceste prajiturele ca in fiecare coaja de ou intra 2-3 linguri de aluat,deci aveti nevoie de 8-10 coji de oua , daca nu mai mult , pentru a pune tot aluatul .

Cu ajutorul tirbusonului prin lovire faceti o mica gaura in partea de jos a oualor . O marim curatand usor coaja pana este destul spatiu incat sa poata iesi albusul si galbenusul (galbenusul poate fi spart , iese mai usor asa).si sa fie destul loc pe unde sa turnam aluatul in coaja apoi.

Albusul si galbenusul le vom folosi pentru a pregati alte retete ce necesita oua .

* Pentru ca reteta mea nu necesita separarea albusului de galbenus , in cojile oualor folosite pentru aluat fac prajiturelele.

Cojile golite le scufund in apa cu sare pentru cateva minute pana cand e gata aluatul. Cu ajutorul unui posh sau pur si simplu cu lingura turnam in cojile de oua aluatul . Nu umplem pana la capat oul, ci doar 3/4 din el , prajitura creste oricum si sa nu dea pe-afara.In eventualitatea ca va da pe afara puteti unge cojile cu ulei pe dinafara ca apoi sa fie mai usor sa curatati oul.

Punem cojile umplute in tavile ce le permit sa stea drepte cu gaura pe unde am turnat aluatul in sus(tava de muffins ). Coacem in cuptorul preincalzit 30-40 de minute.

Lasam ouale sa se raceasca si pot fi servite. Pentru un plus de surpriza puteti sa le puneti in hartie de muffins in asa fel incat sa nu se vada partea de jos.

Pentru a scoate prajitura se sparge si se curata coaja.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise