Intr-un castron se bate untul cu zaharul pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se imparte aluatul in patru portii egale;se ruleaza fiecare in suluri lungi de 30 de cm.Se pun in doua tavi(eu le-am pus intr-o tava pe toate dar cresc foarte mult si este indicat sa coaceti cite doua)Se face o adincitura in mijlocul fiecarui sul de aluat;se umple cu gem.Se coc timp de 15-20 de minute,sau pina cind incep sa devina maronii.Se lasa sa se raceasca 2 minute;se taie diagonal in felii groase de 2 cm.Se scot sa se raceasca de tot pe gratar.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii