autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Prajiturele la moment

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
12 linguri de unt, moale,10 linguri zahar,un ou,o lingurita esenta de vanilie,2 cani de faina alba,o jumatate lingurita praf de copt,o jumatate lingurita de sare, linguri cana gem de zmeura(puteti pune si gem de capsuni).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate untul cu zaharul pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se imparte aluatul in patru portii egale;se ruleaza fiecare in suluri lungi de 30 de cm.Se pun in doua tavi(eu le-am pus intr-o tava pe toate dar cresc foarte mult si este indicat sa coaceti cite doua)Se face o adincitura in mijlocul fiecarui sul de aluat;se umple cu gem.Se coc timp de 15-20 de minute,sau pina cind incep sa devina maronii.Se lasa sa se raceasca 2 minute;se taie diagonal in felii groase de 2 cm.Se scot sa se raceasca de tot pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele la moment" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

9 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura Gibanica (croata)

Prajitura Gibanica (croata)

Decongelam foile de placinta si ne pregatim o tava de dimensiunea foilor de placinta . Ungem tava

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Ingenioasa reteta.Felicitari !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Bune si se fac si repede.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    buuuuuuuuuuuuune.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de unt
  • moale,10 linguri zahar,un ou,o lingurita esenta de vanilie,2 cani de faina alba,o jumatate lingurita praf de copt,o jumatate lingurita de sare, linguri cana gem de zmeura(puteti pune si gem de capsuni).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Ingenioasa reteta.Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine