autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Prajiturele la moment

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
12 linguri de unt, moale,10 linguri zahar,un ou,o lingurita esenta de vanilie,2 cani de faina alba,o jumatate lingurita praf de copt,o jumatate lingurita de sare, linguri cana gem de zmeura(puteti pune si gem de capsuni).

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate untul cu zaharul pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se imparte aluatul in patru portii egale;se ruleaza fiecare in suluri lungi de 30 de cm.Se pun in doua tavi(eu le-am pus intr-o tava pe toate dar cresc foarte mult si este indicat sa coaceti cite doua)Se face o adincitura in mijlocul fiecarui sul de aluat;se umple cu gem.Se coc timp de 15-20 de minute,sau pina cind incep sa devina maronii.Se lasa sa se raceasca 2 minute;se taie diagonal in felii groase de 2 cm.Se scot sa se raceasca de tot pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele la moment" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ingerilor - Angels Cake

Prajitura Ingerilor - Angels Cake

Se cerna faina si se amesteca cu zaharul pudra cernut si el. Albusurile se bat spuma cu praful

21 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta

Tarta "Martisor"

Intr-un vas incapator, cernem faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Ingenioasa reteta.Felicitari !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Bune si se fac si repede.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    buuuuuuuuuuuuune.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de unt
  • moale,10 linguri zahar,un ou,o lingurita esenta de vanilie,2 cani de faina alba,o jumatate lingurita praf de copt,o jumatate lingurita de sare, linguri cana gem de zmeura(puteti pune si gem de capsuni).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Ingenioasa reteta.Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose inimoase