Intr-un castron se bate untul cu zaharul pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.
Se imparte aluatul in patru portii egale;se ruleaza fiecare in suluri lungi de 30 de cm.Se pun in doua tavi(eu le-am pus intr-o tava pe toate dar cresc foarte mult si este indicat sa coaceti cite doua)Se face o adincitura in mijlocul fiecarui sul de aluat;se umple cu gem.Se coc timp de 15-20 de minute,sau pina cind incep sa devina maronii.Se lasa sa se raceasca 2 minute;se taie diagonal in felii groase de 2 cm.Se scot sa se raceasca de tot pe gratar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii