autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURELE MINI JOFFRE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de :, -100 g zahar pudra, -120 g faina, -120 ml frisca lichida, -3 albusuri, -30 g zahar pentru albus, , Pentru crema de ciocolata avem nevoie de :, 200 g frisca lichida, 200 g ciocolata, esenta rom dupa gust, , Pentru glazura avem nevoie de :, 200g ciocolata, putin ulei pentru luciu

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Blatul se pregateste astfel:

Cele 100 g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul,apoi se incorporeaza faina
si se amesteca pina se omogenizeaza. Se adauga spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute cu 30 g zahar si se incorporeaza si se amesteca usor.
Pe o tava se aseaza hartie de copt si se toarna cu lingurita mingiute, din compozitia de blat si se coc la 180 grade.

Crema ciocolata

200 g frisca si 200 g ciocolata se amesteca si se pun pe foc sa se incalzeasca pina ajung aproape de temperatura de fierbere.
Dupa ce s-a racit, se introduce la frigider cca jumatate de ora – o ora pentru a se intari,dupa care se amesteca foarte bine cu mixerul pana isi mareste volumul si capata o culoare deschisa si se adauga esenta de rom dupa gust.

Mingiutele din compozitia de blat se intorc si cu spritul , se toarna un turnulet - crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) si deasupra se aseaza o noua mingiuta (Ex.mingiuta jos,compozitie-turnulet,mingiuta.)

Se lasa la frigider sa se intareasca bine,apoi se introduc in glazura obtinuta din 200 g ciocolata topita si amestecata cu putin ulei pentru luciu.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURELE MINI JOFFRE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Inghetata cu cafea

Inghetata cu cafea

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert,pana

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    irinuka , 29 mai 2009

    Cred ca este super buna si am sa o incerc cat de curand. Bravo!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Super buna. Felicitarile mele!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Si eu cred la fel. Imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • -100 g zahar pudra
  • -120 g faina
  • -120 ml frisca lichida
  • -3 albusuri
  • -30 g zahar pentru albus
  • Pentru crema de ciocolata avem nevoie de :
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata
  • esenta rom dupa gust
  • Pentru glazura avem nevoie de :
  • 200g ciocolata
  • putin ulei pentru luciu

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

irinuka

Cred ca este super buna si am sa o incerc cat de curand. Bravo!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Macarons cu bombonele colorate