Blatul se pregateste astfel:
Cele 100 g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul,apoi se incorporeaza faina
si se amesteca pina se omogenizeaza. Se adauga spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute cu 30 g zahar si se incorporeaza si se amesteca usor.
Pe o tava se aseaza hartie de copt si se toarna cu lingurita mingiute, din compozitia de blat si se coc la 180 grade.
Crema ciocolata
200 g frisca si 200 g ciocolata se amesteca si se pun pe foc sa se incalzeasca pina ajung aproape de temperatura de fierbere.
Dupa ce s-a racit, se introduce la frigider cca jumatate de ora – o ora pentru a se intari,dupa care se amesteca foarte bine cu mixerul pana isi mareste volumul si capata o culoare deschisa si se adauga esenta de rom dupa gust.
Mingiutele din compozitia de blat se intorc si cu spritul , se toarna un turnulet - crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) si deasupra se aseaza o noua mingiuta (Ex.mingiuta jos,compozitie-turnulet,mingiuta.)
Se lasa la frigider sa se intareasca bine,apoi se introduc in glazura obtinuta din 200 g ciocolata topita si amestecata cu putin ulei pentru luciu.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii