autor:

fragolina bianca

» » Prajituri

Prajiturele pufoase

Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
4 oua, 4 linguri pline lapte, 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml), 2 pliculete zahar vanilat ,1 cana zahar, 1 cana de ulei de floarea-soarelui, 1 plic praf de copt, sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata, fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Zbateti impreuna ouale cu zaharul dupa care adaugati vanilia si uleiul amestecand in continuu. Adaugati laptele, faina cate putin si la sfarsit praful de copt (puteti sa il stingeti cu suc de lamaie sau putin otet). Compozitia are o consistenta moale. Turnati compozitia cu o lingura in forme, umpleti pe jumatate. Puneti deasupra ceea ce vreti ciocolata, marmelada etc. Intoduceti tava cu formele in cuptorul deja cald la 180 grade si coaceti pentru 10 minute. Cand s-au umflat si s-au aurit deasupra scoateti tava din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Napolitane cu caramel si nuca

Napolitane cu caramel si nuca

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana. Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un

5 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema omogena. Albusurile se bat spuma cu un praf

32 voturi    8 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia lolo (Bucatar) , 29 octombrie 2011

    Si la cite prajiturele ajung ingretienteke?

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    felicitari arata super!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    sunt foarte bune! Eu nu am forme pt briose...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Au un aspect deosebit!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      incearca-le si ai sa vezi ce bune si nici nu au unt.sa imi spui rezultatul.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bune şi arătoase! Chiar am descoperit, de curând, formele, ascunse bine prin debara. Am făcut tarte, dar vroiam să fac şi brioşe. O să folosesc reţeta ta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Delicioase

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Ce bune trebuie sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri pline lapte
  • 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml)
  • 2 pliculete zahar vanilat ,1 cana zahar
  • 1 cana de ulei de floarea-soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata
  • fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Raporteaza reteta

Retete
de fragolina bianca
PASTA RECE

PASTA RECE

Pasta se fierbe in apa sarata la foc mic.Am mai citit in alte retete de adaugare ulei in apa dar

3 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Caramele rustice

Caramele rustice

Intr-o tigaita puneti cu o lingura de unt carnea si o prajiti un pic amestecand des pana isi schimba

3 voturi    10 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Iulia lolo (Bucatar)

Si la cite prajiturele ajung ingretienteke?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi