autor:

fragolina bianca

» » Prajituri

Prajiturele pufoase

Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: fragolina bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
4 oua, 4 linguri pline lapte, 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml), 2 pliculete zahar vanilat ,1 cana zahar, 1 cana de ulei de floarea-soarelui, 1 plic praf de copt, sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata, fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Zbateti impreuna ouale cu zaharul dupa care adaugati vanilia si uleiul amestecand in continuu. Adaugati laptele, faina cate putin si la sfarsit praful de copt (puteti sa il stingeti cu suc de lamaie sau putin otet). Compozitia are o consistenta moale. Turnati compozitia cu o lingura in forme, umpleti pe jumatate. Puneti deasupra ceea ce vreti ciocolata, marmelada etc. Intoduceti tava cu formele in cuptorul deja cald la 180 grade si coaceti pentru 10 minute. Cand s-au umflat si s-au aurit deasupra scoateti tava din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
craciunul

craciunul

stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul

6 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu budinca si prune

Prajitura cu budinca si prune

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia lolo (Bucatar) , 29 octombrie 2011

    Si la cite prajiturele ajung ingretienteke?

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    felicitari arata super!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    sunt foarte bune! Eu nu am forme pt briose...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Au un aspect deosebit!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      incearca-le si ai sa vezi ce bune si nici nu au unt.sa imi spui rezultatul.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bune şi arătoase! Chiar am descoperit, de curând, formele, ascunse bine prin debara. Am făcut tarte, dar vroiam să fac şi brioşe. O să folosesc reţeta ta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Delicioase

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Ce bune trebuie sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri pline lapte
  • 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml)
  • 2 pliculete zahar vanilat ,1 cana zahar
  • 1 cana de ulei de floarea-soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata
  • fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Raporteaza reteta

Retete
de fragolina bianca
PASTA RECE

PASTA RECE

Pasta se fierbe in apa sarata la foc mic.Am mai citit in alte retete de adaugare ulei in apa dar

3 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
FOCACCIA CU ROSII CHERRY

FOCACCIA CU ROSII CHERRY

Faceti un aluat din ingredientele de mai sus si framantati bine pana devine un aluat compact si nu

4 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Caramele rustice

Caramele rustice

Intr-o tigaita puneti cu o lingura de unt carnea si o prajiti un pic amestecand des pana isi schimba

3 voturi    10 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Iulia lolo (Bucatar)

Si la cite prajiturele ajung ingretienteke?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada Ducesa