autor:

Micky Apostu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajiturele turcesti cu iaurt

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2013

Ingrediente
- 4 oua, - 125 g unt moale, - 500 g iaurt, - 200 g zahar, - 500 g gris, - 1 plic praf de copt, - vanilie, Pentru glazura, - 150 g zahar, - sucul de la 2 lamai, - 100 ml apa, - 50 g fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Intr-un vas bateti untul cu zaharul, galbenusurile, vanilia si iaurtul. Adaugati apoi grisul si praful de copt, iar la final albusurile batute spuma. Asezati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 45 minute, aproximativ.

Pentru glazura puneti intr-un ibric, zaharul, zeama de lamaie si apa si fierbeti timp de aprox 2 minute.

Cand prajitura este gata (si inca calda) turnati siropul deasupra si acoperiti cu un servet. Lasati sa absoarba siropul si sa se raceasca. Presarati fulgii de cocos si taiati in bucati, dupa placul inimii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele turcesti cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat vom amesteca toate ingredientele lichide, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final

30 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Mi-a iesit foarte buna prajitura. I-am adaugat si cateva mirodenii, nelipsite din prajiturile mele, dar am uitat sa pun si 1/2 ligurita de sofran. Cred ca mergea tare bine! Eh, data viitoare! Blatul, inainte de a fi insiropat, cred ca se preteaza foarte bine si la o prajitura gen Alba ca Zapada. Deci, mi-am luat si tema pentru data viitoare. Multumesc pentru reteta!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Ionita , 26 iunie 2015

    500 g de gris? nu este mult??????//

  • Fara foto

    Lenuta Rotaru , 12 iulie 2014

    foarte bun

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Uite ce frumoase mi-au iesit!

    • cris

      cris (Maestru bucatar) , 15 februarie 2013

      Am "executat-o" si eu aseara si mi-a iesit excelenta . Am primit multe bis-uri din partea familiei si a colegilor de serviciu. Felicitari doamnei Apostu !

    • cris

      cris (Maestru bucatar) , 15 februarie 2013

      Am facut aseara aceste prajiturele, de ziua indragostitilor si au iesit excelente. Mi-am servit si colegele de serviciu si toate mi-au cerut reteta. Subscriu la mesajul Stefanei ; si eu am pus mai multa apa pentru a iesi mai insiropata !!! In rest, super !!!!

    • Stefana

      Stefana (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Este delicioasa, dar eu pun mai mult mai mult sirop - cam 300ml.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2013

      Delicioasa!***** In tarile arabe se numeste " basbousa","ma'mounia","namura","harissa" si singurul adaos la ingrediente este apa de roze. http://www.gustos.ro/retete-culinare/basbousa-prajitura-de-gris-cu-sirop-de-zahar-specifica-tarilor.html O seara buna!

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2013

      Foarte buna si pozele frumoase ! Aroama de lamaie ma imbie la o bucatica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - 125 g unt moale
  • - 500 g iaurt
  • - 200 g zahar
  • - 500 g gris
  • - 1 plic praf de copt
  • - vanilie
  • Pentru glazura
  • - 150 g zahar
  • - sucul de la 2 lamai
  • - 100 ml apa
  • - 50 g fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

22 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Cris (Chef de cuisine)

Uite ce frumoase mi-au iesit!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni