autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Prajiturelele zanelor

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
Aluat: 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,, 225 g zahar tos,, 4 oua,, 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,, coaja rasa a unei lamai., , Glazura de fructe:, 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),, 150 g zahar pudra., , Decor: 50 g fructe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.



Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).



Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 de minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii. Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.



Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.



Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.



Decoram cu fructe.



Reteta ii apartine lui Jamie Oliver.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Arata super...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 225 g unt nesarat
  • la temperatura camerei,
  • 225 g zahar tos,
  • 4 oua,
  • 225 g faina
  • cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Glazura de fructe:
  • 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
  • 150 g zahar pudra.
  • Decor: 50 g fructe.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)