Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul, untul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza (2-3 min.). Se adauga laptele rece si apoi treptat faina (faina se amesteca cu telul, ca sa nu se faca cocoloase). Nu e nici o problema daca ingredientele nu se amesteca cum trebuie, daca se separa untul de lapte. E normal. Pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma (se amesteca albusurile destul de bine in compozitie) si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Albusurile care s-au ridicat deasupra se netezesc cu lingura pe cat posibil. Se coace la foc potrivit 90 minute si se taie numai dupa ce se raceste. Nu am introdus la \"durata de preparare\" si timpul cat sta la cuptor, ceea ce m-a atras la aceasta prajitura (o fac foarte des) e simplitatea prepararii, timpul scurt de pregatire(pana se baga la cuptor) si nu in ultimul rand, faptul ca iese ca un cremsnit, cu crema in mijloc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii