autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
500 g glazura fondanta alba gata preparata, zahar pudra pentru tapetat, 1 lingura de cacao pudra, 1 lingura de apa calda, cateva picaturi de esenta de menta, 350 g ciocolata alba, hartie de copt

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Pe o suprafata de lucru pe care s-a presarat putin zahar pudra, se framanta glazura pana cand se inmoaie. Se amesteca pudra de cacao cu apa calda pana cand se obtine o pasta.
2. Se adauga pasta de cacao si esenta de menta peste glazura. Tapetati-va mainile cu zahar pudra si continuati sa framantati glazura pana cand ciocolata este perfect inglobata si glazura capata culoarea maronie.
3. Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pentru copt. Se iau bucati mici de glazura de ciocolata si se formeaza munti mici de aproximativ 3 cm inaltime, apoi se asaza pe tava de copt. Dupa ce s-a epuizat intregul aluat, se asaza o coala de hartie pentru copt deasupra prajiturilor si se lasa peste noapte la uscat.
4. Se topeste ciocolata, apoi se rupe in bucati mici intr-un bol rezistent la caldura si se topeste deasupra unui vas cu apa calda.
5. Se inmoaie varfurile fiecarui munte in ciocolata topita si se asaza inapoi pe tava de copt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Snickers de casa

Snickers de casa

Primul strat: Eu am folosit o tavă de 30×25 cm pe care am uns-o bine de tot cu unt. Apoi,

11 voturi    9 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu foietaj si magiun

Cornulete cu foietaj si magiun

Se scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete. Se preincalzeste cuptorul. Pe

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Cred ca arata tare bine!

Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g glazura fondanta alba gata preparata
  • zahar pudra pentru tapetat
  • 1 lingura de cacao pudra
  • 1 lingura de apa calda
  • cateva picaturi de esenta de menta
  • 350 g ciocolata alba
  • hartie de copt

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
CREPES SUZETTE