autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
500 g glazura fondanta alba gata preparata, zahar pudra pentru tapetat, 1 lingura de cacao pudra, 1 lingura de apa calda, cateva picaturi de esenta de menta, 350 g ciocolata alba, hartie de copt

Dificultate: Medie Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Pe o suprafata de lucru pe care s-a presarat putin zahar pudra, se framanta glazura pana cand se inmoaie. Se amesteca pudra de cacao cu apa calda pana cand se obtine o pasta.
2. Se adauga pasta de cacao si esenta de menta peste glazura. Tapetati-va mainile cu zahar pudra si continuati sa framantati glazura pana cand ciocolata este perfect inglobata si glazura capata culoarea maronie.
3. Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pentru copt. Se iau bucati mici de glazura de ciocolata si se formeaza munti mici de aproximativ 3 cm inaltime, apoi se asaza pe tava de copt. Dupa ce s-a epuizat intregul aluat, se asaza o coala de hartie pentru copt deasupra prajiturilor si se lasa peste noapte la uscat.
4. Se topeste ciocolata, apoi se rupe in bucati mici intr-un bol rezistent la caldura si se topeste deasupra unui vas cu apa calda.
5. Se inmoaie varfurile fiecarui munte in ciocolata topita si se asaza inapoi pe tava de copt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite pufoase cu pere

Clatite pufoase cu pere

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
fursec spritat cu ciocolata

fursec spritat cu ciocolata

Se face la fel ca si cel de vanilie, in plus se glaseaza in ciocolata. Se incalzeste ciocolata pe

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Cred ca arata super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Cred ca arata tare bine!

Dificultate

Medie

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g glazura fondanta alba gata preparata
  • zahar pudra pentru tapetat
  • 1 lingura de cacao pudra
  • 1 lingura de apa calda
  • cateva picaturi de esenta de menta
  • 350 g ciocolata alba
  • hartie de copt

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
cornulete din ardeal