Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g glazura fondanta alba gata preparata
  • zahar pudra pentru tapetat
  • 1 lingura de cacao pudra
  • 1 lingura de apa calda
  • cateva picaturi de esenta de menta
  • 350 g ciocolata alba
  • hartie de copt

Mod de preparare

1. Pe o suprafata de lucru pe care s-a presarat putin zahar pudra, se framanta glazura pana cand se inmoaie. Se amesteca pudra de cacao cu apa calda pana cand se obtine o pasta.

2. Se adauga pasta de cacao si esenta de menta peste glazura. Tapetati-va mainile cu zahar pudra si continuati sa framantati glazura pana cand ciocolata este perfect inglobata si glazura capata culoarea maronie.

3. Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pentru copt. Se iau bucati mici de glazura de ciocolata si se formeaza munti mici de aproximativ 3 cm inaltime, apoi se asaza pe tava de copt. Dupa ce s-a epuizat intregul aluat, se asaza o coala de hartie pentru copt deasupra prajiturilor si se lasa peste noapte la uscat.

4. Se topeste ciocolata, apoi se rupe in bucati mici intr-un bol rezistent la caldura si se topeste deasupra unui vas cu apa calda.

5. Se inmoaie varfurile fiecarui munte in ciocolata topita si se asaza inapoi pe tava de copt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise