autor:

» » Prajituri

Prajituri lunatice

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
100 g faina, 15 g pudra de cacao, 60 g unt, 60 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 3 careuri de ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un bol. Se taie untul in bucati mici si se incorporeaza in faina cu varful degetelor pana cand coca arata ca firmiturile de paine.
2. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile si se amesteca pana cand se formeaza o coca. Se ruleaza intr-o bila, se impacheteaza in folie si se lasa la racit in frigider timp de 30 de minute.
3. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in sase bucati. Se presara faina pe suprafata de lucru si se ruleaza fiecare portiune de aluat intr-un cerc de marimea pumnului.
4. Se taie fiecare careu de ciocolata in jumatate. Se asaza jumatate in mijlocul fiecarui cerc. Se ruleaza aluatul usor intre palme pana cand ciocolata se acopera. Se formeaza cercuri plate si uniforme, apoi se adauga forma de "luna", apasand varful lingurii in partea de sus a prajiturii.
5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc timp de 20 de minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri lunatice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 15 g pudra de cacao
  • 60 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 careuri de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu visine si zmeura