Prajituri lunatice

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 15 g pudra de cacao
  • 60 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 careuri de ciocolata

Mod de preparare

1. Se cerne faina intr-un bol. Se taie untul in bucati mici si se incorporeaza in faina cu varful degetelor pana cand coca arata ca firmiturile de paine.

2. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga galbenusurile si se amesteca pana cand se formeaza o coca. Se ruleaza intr-o bila, se impacheteaza in folie si se lasa la racit in frigider timp de 30 de minute.

3. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 5 / 190 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in sase bucati. Se presara faina pe suprafata de lucru si se ruleaza fiecare portiune de aluat intr-un cerc de marimea pumnului.

4. Se taie fiecare careu de ciocolata in jumatate. Se asaza jumatate in mijlocul fiecarui cerc. Se ruleaza aluatul usor intre palme pana cand ciocolata se acopera. Se formeaza cercuri plate si uniforme, apoi se adauga forma de "luna", apasand varful lingurii in partea de sus a prajiturii.

5. Se asaza formele pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc timp de 20 de minute. Se scot din cuptor si se lasa la racit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor