1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4/180 grade Celsius. Se taie forme pe o bucata curata de carton de 9 cm lungime si 9 cm latime.
2. Se freaca untul cu zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa. Se adauga faina si oul batut. Se amesteca foarte bine. Se intoarce amestecul pe suprafata de lucru tapetata cu faina. Se framanta pana cand devine omogen.
3. Se intinde aluatul cu palma pana la o grosime de 6 mm. Se decupeaza trifoiul in coca cu un cutit ascutit, pt.a forma 14 biscuiti.
4. Se asaza biscuitii pe doua tavi de copt tapetate cu hartie de copt. Se coc la cuptor timp de 15 minute, pana cand devin aurii. Se desprind cu grija biscuitii de pe tava si se lasa la racit pe un gratar.
5. Intre timp, se cerne zaharul pudra intr-un bol. Se adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde si apa calda. Se amesteca bine pentru a obtine o glazura care ramane pe spatele lingurii. Se intinde pe biscuiti. Se asaza dulciurile verzi deasupra si se lasa la racit.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii