Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului il fac la mixer pun toate ingridentele inauntru si maia si il las sa lucreze 5 minute pina se formeaza un aluat moale dar nu lipicios daca este nevoie adaugi putina faina.Eu il las in frigider citeva minute pina pregatesc umplutura.
Umplutura cu spuma
Bat bine albusele cu zaharul pina primesc o spuma tare adaug esentele si nuca usor pina se cuprinde totul.
Aluatul il tai in doua si din fiecare parte intindem o foaie subtire pe care o taiem in doua.Pe fiecare foaie ungem cu crema de albus si le rulam dupa care taiem bucatele de 2cm grosime si le asezam in picioare asa se formeaza trandafir.Se coc la temperatura medie 30-40 de minute pina sint rumenite.Eu le pun pe o tava cu pergament si astfel nu se prind la fund.
La cealalta umplutura -amestec zaharul cu cacao si scortisoara si pe foaia intinsa o ung cu margarina topita si presor amestecatura de zahar cu cacao si scortisoara.Le rulez le tai in portii si deasemeni le ridic in picioare cind le pun in tava.Dar intii bat un ou si trec prin oul batut si inmoi partea care va fi deasupra in zahar (1/2 pahar de zahar il torn pe o farfurie plata si inmoi fiecare trandafir in zahar inainte de a pune pe tava).Le coc la temperatura medie 30-35 de minute pina sint putin maronii.Trandafirii iesa minunati cu ambele umpluturi si aluatul insasi usor de pregatit.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii