autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajituri trandafiri cu spuma

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
40 gr de drojdie, 1/4 pahar de apa calduta, 1 lingura de zahar, , ptr aluat, 4pahare de faina, 200 gr de margarina sau unt moale, 2 galbenuse, 1/4 pahar apa sau lapte, 1lingura esenta de vanilie, putina sare, , ptr umplutura, 3 albuse 3/4 pahar zahar, 1lingura de esenta de vanilie, 2linguri de koniak, 3-4 linguri nuca macinata, , alta umplutura, 50 gr margarina topita, 1pahar zahar, 2 linguri de cacao 1 lingurita scortisoara, ptr uns pe deasupra, 1ou batut, 1/2 pahar zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului il fac la mixer pun toate ingridentele inauntru si maia si il las sa lucreze 5 minute pina se formeaza un aluat moale dar nu lipicios daca este nevoie adaugi putina faina.Eu il las in frigider citeva minute pina pregatesc umplutura.

Umplutura cu spuma
Bat bine albusele cu zaharul pina primesc o spuma tare adaug esentele si nuca usor pina se cuprinde totul.
Aluatul il tai in doua si din fiecare parte intindem o foaie subtire pe care o taiem in doua.Pe fiecare foaie ungem cu crema de albus si le rulam dupa care taiem bucatele de 2cm grosime si le asezam in picioare asa se formeaza trandafir.Se coc la temperatura medie 30-40 de minute pina sint rumenite.Eu le pun pe o tava cu pergament si astfel nu se prind la fund.

La cealalta umplutura -amestec zaharul cu cacao si scortisoara si pe foaia intinsa o ung cu margarina topita si presor amestecatura de zahar cu cacao si scortisoara.Le rulez le tai in portii si deasemeni le ridic in picioare cind le pun in tava.Dar intii bat un ou si trec prin oul batut si inmoi partea care va fi deasupra in zahar (1/2 pahar de zahar il torn pe o farfurie plata si inmoi fiecare trandafir in zahar inainte de a pune pe tava).Le coc la temperatura medie 30-35 de minute pina sint putin maronii.Trandafirii iesa minunati cu ambele umpluturi si aluatul insasi usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri trandafiri cu spuma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Buni trandafirii tai cu spuma. Arata si bine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Arata tare bine...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • ptr aluat
  • 4pahare de faina
  • 200 gr de margarina sau unt moale
  • 2 galbenuse
  • 1/4 pahar apa sau lapte
  • 1lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • ptr umplutura
  • 3 albuse 3/4 pahar zahar
  • 1lingura de esenta de vanilie
  • 2linguri de koniak
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • alta umplutura
  • 50 gr margarina topita
  • 1pahar zahar
  • 2 linguri de cacao 1 lingurita scortisoara
  • ptr uns pe deasupra
  • 1ou batut
  • 1/2 pahar zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri de ciocolata