Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose.
Pentru crusta, amesteca biscuitii macinati cu untul topit si esenta de vanilie pana cand se leaga.Pune cate 1 lingura din aceasta compozitie in forme si preseaza compozitia la baza si pe peretii formelor.Da crustele la cuptor 10 minute, apoi scoate-le si pune-le deoparte pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura, amesteca merele rase cu zeama de lamaie, scortisoara macinata, 1 lingura amidon alimentar, mierea si iaurtul. Imparte compozitia obtinuta in cele 6 cruste. Da prajiturelele la cuptor 15 minute. Dupa ce s-au copt, scoate prajiturelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca 15 minute.
Dupa ce s-au racit putin, presara prajiturelele cu biscuiti sfaramitati si zahar colorat apoi serveste-le.
http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii