autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Prajituri

Prajiturica Puica

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Cantităţi, , 200 g de margarină, 500 g faina de patiserie, 2 galbenusuri, 20 g zahăr pudră, 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu, 1 praf de sare, vanilie, coajă de lămâie, 1 lingură de iaurt sau smântână

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca margarina cu făina, se adaugă gălbenuşurile în aluat, şi o lingură de iaurt sau smântână.
Albuşurile se bat spumă.
Amoniacul, si praful de sare se pun în făină.
Se imparte aluatul în doua părţi inegale.1 treime o parte, 2 treimi altă parte.
2 treimi de aluat, se întind în tava unsă cu unt, se întinde peste foaie un strat de gem de prune sau caise, iar 1 treime din aluat, se trece prin făina, şi se rade deasupra stratului de gem.
Se coace la foc potrivit.
Cand s-a racit se pudreaza deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Puica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pascute

Pascute

Laptele,zaharul,sarea,drojdia,esenta de vanilie si coaja de la lamaie se dizolva. Laptele trebuie

5 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura,dar mi s-a parut ca este prea multa faina! Albusurile de ou se bat spuma tare si se amesteca cu dulceata ,iar eu am pus si o cana de nuci date prin masina de tocat!

  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Stiu reteta de la soacra mea,este foarte buna si usor de facut.Din pacate dvs.ati pierdut pe drum cateva detalii.Nu mai scrieti nimic despre albusuri.Ce a-ti facut cu ele?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţi
  • 200 g de margarină
  • 500 g faina de patiserie
  • 2 galbenusuri
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de iaurt sau smântână

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si Fanta Madness