autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Prajituri

Prajiturica Puica

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Cantităţi, , 200 g de margarină, 500 g faina de patiserie, 2 galbenusuri, 20 g zahăr pudră, 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu, 1 praf de sare, vanilie, coajă de lămâie, 1 lingură de iaurt sau smântână

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca margarina cu făina, se adaugă gălbenuşurile în aluat, şi o lingură de iaurt sau smântână.
Albuşurile se bat spumă.
Amoniacul, si praful de sare se pun în făină.
Se imparte aluatul în doua părţi inegale.1 treime o parte, 2 treimi altă parte.
2 treimi de aluat, se întind în tava unsă cu unt, se întinde peste foaie un strat de gem de prune sau caise, iar 1 treime din aluat, se trece prin făina, şi se rade deasupra stratului de gem.
Se coace la foc potrivit.
Cand s-a racit se pudreaza deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Puica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si merisoare

Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Chec cu apa

Chec cu apa

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu o cana de zahar.Galbenusurile se bat cu cealalta

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura,dar mi s-a parut ca este prea multa faina! Albusurile de ou se bat spuma tare si se amesteca cu dulceata ,iar eu am pus si o cana de nuci date prin masina de tocat!

  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Stiu reteta de la soacra mea,este foarte buna si usor de facut.Din pacate dvs.ati pierdut pe drum cateva detalii.Nu mai scrieti nimic despre albusuri.Ce a-ti facut cu ele?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţi
  • 200 g de margarină
  • 500 g faina de patiserie
  • 2 galbenusuri
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de iaurt sau smântână

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu branza dulce