autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Prajituri

Prajiturica Puica

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Cantităţi, , 200 g de margarină, 500 g faina de patiserie, 2 galbenusuri, 20 g zahăr pudră, 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu, 1 praf de sare, vanilie, coajă de lămâie, 1 lingură de iaurt sau smântână

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca margarina cu făina, se adaugă gălbenuşurile în aluat, şi o lingură de iaurt sau smântână.
Albuşurile se bat spumă.
Amoniacul, si praful de sare se pun în făină.
Se imparte aluatul în doua părţi inegale.1 treime o parte, 2 treimi altă parte.
2 treimi de aluat, se întind în tava unsă cu unt, se întinde peste foaie un strat de gem de prune sau caise, iar 1 treime din aluat, se trece prin făina, şi se rade deasupra stratului de gem.
Se coace la foc potrivit.
Cand s-a racit se pudreaza deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Puica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura,dar mi s-a parut ca este prea multa faina! Albusurile de ou se bat spuma tare si se amesteca cu dulceata ,iar eu am pus si o cana de nuci date prin masina de tocat!

  • gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Stiu reteta de la soacra mea,este foarte buna si usor de facut.Din pacate dvs.ati pierdut pe drum cateva detalii.Nu mai scrieti nimic despre albusuri.Ce a-ti facut cu ele?

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţi
  • 200 g de margarină
  • 500 g faina de patiserie
  • 2 galbenusuri
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de iaurt sau smântână

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu crema de vanilie si jeleu de rodie