autor:

Radian Catalina Alexandra

» » Prajituri

Prajiturica Puica

Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Cantităţi, , 200 g de margarină, 500 g faina de patiserie, 2 galbenusuri, 20 g zahăr pudră, 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu, 1 praf de sare, vanilie, coajă de lămâie, 1 lingură de iaurt sau smântână

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se freaca margarina cu făina, se adaugă gălbenuşurile în aluat, şi o lingură de iaurt sau smântână.
Albuşurile se bat spumă.
Amoniacul, si praful de sare se pun în făină.
Se imparte aluatul în doua părţi inegale.1 treime o parte, 2 treimi altă parte.
2 treimi de aluat, se întind în tava unsă cu unt, se întinde peste foaie un strat de gem de prune sau caise, iar 1 treime din aluat, se trece prin făina, şi se rade deasupra stratului de gem.
Se coace la foc potrivit.
Cand s-a racit se pudreaza deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Puica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cake pops

Cake pops

Cum am ajuns sa fac aceasta reteta? Simplu, am facut o prajitura pentru care am cam exagerat cu cantitatile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Muffin cu coacaze rosii

Muffin cu coacaze rosii

Spalam coacazele si ii lasam sa se curga, apoi, cu ajutorul unei furculite scoatem boabele de coacaze

4 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura,dar mi s-a parut ca este prea multa faina! Albusurile de ou se bat spuma tare si se amesteca cu dulceata ,iar eu am pus si o cana de nuci date prin masina de tocat!

  • Fara foto

    gabriela bonciu (Chef de cuisine):

    Stiu reteta de la soacra mea,este foarte buna si usor de facut.Din pacate dvs.ati pierdut pe drum cateva detalii.Nu mai scrieti nimic despre albusuri.Ce a-ti facut cu ele?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Cantităţi
  • 200 g de margarină
  • 500 g faina de patiserie
  • 2 galbenusuri
  • 20 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă rasa de bicarbonat de amoniu
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • 1 lingură de iaurt sau smântână

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Tiramisu