autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Prajiturile Bunicilor

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 100 g unt sau margarina, 4 galbenusuri, 5 linguri de zahar, 1 varf lingurita sare, 10 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 6 linguri de faina, 1 plic praf de copt, , Pentru crema de alune:, 300 ml lapte, 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 lingura zahar vanilat Bourbon, 2 linguri (cu varf) faina, 1 varf lingurita sare, 50 g unt, 1 mana alune de padure, 150 ml frisca lichida, , Pentru decor:, Bomboane colorate si inghetata de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

De ziua internationala a bunicilor, i-am rasfatat pe mama si pe tata, care au niste nepotei foarte frumosi si dulci, cu niste prajituri cu blat pufos de cacao, crema cu alune de padure, decorate cu bomboane colorate (pe post de floricele), dar pentru ca octombrie a venit cu zile calduroase, le-am servit si cu inghetata de vanilie.

Mod de preparare:
Blatul:
Se freaca margarina sau untul cu zaharul, se adauga, rand pe rand, galbenusurile si, treptat, laptele, faina putin cate putin, cacaoa, praful de copt amestecand bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc mediu. Cand este gata, se scoate si se lasa la racit.
Intre timp, ne ocupam de crema.

Crema de alune:
Se incalzeste laptele intr-un ibric, cat sa fie fierbinte, nu trebuie sa fiarba. Separat, se amesteca intr-o craticioara, cu un tel, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, apoi se toarna peste ele in fir subire laptele incalzit si se omogenizeaza. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa (cand incepe sa faca acele balonase ca la ciulama, este gata), apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit. Cand se raceste, crema se mai ingroasa.
Se pun pe foc mic intr-o craticioara cateva alune de padure impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se curata de pielite, se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.
Sfat: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa, consistenta.
Pentru a finaliza crema, se presara alunele de padure macinate si frisca si se mai amesteca un pic cu mixerul.

Asamblare si ornare:
Se decupeaza din pandispan cercuri, pe care le ornam cu crema si peste care presaram bomboane colorate.
Pentru ca a fost un weekend calduros, le-am servit alaturi de inghetata.

Timp: 1h 20min
Portii: 10-12 (depinde de cum la taiem).

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/10/prajiturile-bunicilor.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturile Bunicilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Aperitive cu clatite sarate

Aperitive cu clatite sarate

Pentru clatite, se amesteca intr-un vas toate ingredientele, se lasa sa se odihneasca 10 minute,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Clatite cu dulceata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu dulceata pentru un mic dejun delicios

Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat si praful de sare). Cernem compozitia

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema de alune:
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri (cu varf) faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 50 g unt
  • 1 mana alune de padure
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • Bomboane colorate si inghetata de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri pentru copii

Pulpe de pui la tigaie Pulpe de pui la tigaie

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi
Inghetata de trandafiri Inghetata de trandafiri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pancakes cu mere si crema de mascarpone