autor:

Mihaela

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Praz cu măsline şi ciuperci

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Ingrediente
- 1 kg praz cât mai subţire (românesc), - 2 cepe roşii medii, - 300 g măsline Kalamata mici, - 500 g ciuperci champignon de mărime medie, - 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, - 2 linguri făină, - 2-3 linguri de pastă de tomate, - sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime. Se pune prazul intr-o tigaie şi se căleşte în două linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte pînă se înmoaie şi ea.
Separat se face un sos din 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, care se stinge cu apă caldă într-o crăticioară de 500 ml. La final se adaugă pasta de tomate şi măslinele, care se fierb 5-10 minute în sos.
Ciupercile proaspete se spală, nu se curăţă, se taie bucăţi medii şi se călesc până se înmoaie.
Sosul şi ciupercile se pun apoi peste praz şi se lasa să mai fiarbă împreună maxim 10 minute.
Ies 4-5 porţii. Se poate servi rece sau caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Varza dulce calita cu carne de porc

Varza dulce calita cu carne de porc

Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca subtire la taiteii. Daca nu

58 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Terci de ovaz cu cacao si banane

Terci de ovaz cu cacao si banane

Pune o cană cu lapte vegetal într-o cratiţă, adaugă 4 linguri cu fulgi de ovăz şi 1 linguriţă

1 vot    0 comentarii
10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

    Bine ai revenit!!!!! O reteta delicioasa!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Mancarica de praz, prezentata de tine, arata foarte bine si cu siguranta gustul este pe masura. Este un minunat preparat pentru perioada de post si nu numai. Felicitari ! Ps:te asteptam si cu alte retete, pupici.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Bună şi simplă. Am praz producţie proprie!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg praz cât mai subţire (românesc)
  • - 2 cepe roşii medii
  • - 300 g măsline Kalamata mici
  • - 500 g ciuperci champignon de mărime medie
  • - 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri făină
  • - 2-3 linguri de pastă de tomate
  • - sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Lasagna vegetariana (de post)

Lasagna vegetariana (de post)

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

mihai (Chef de cuisine)

Bine ai revenit!!!!! O reteta delicioasa!*****

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu mere si crema caramel