autor:

Mihaela

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Praz cu măsline şi ciuperci

Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2011

Ingrediente
- 1 kg praz cât mai subţire (românesc), - 2 cepe roşii medii, - 300 g măsline Kalamata mici, - 500 g ciuperci champignon de mărime medie, - 3-4 linguri ulei de floarea soarelui, - 2 linguri făină, - 2-3 linguri de pastă de tomate, - sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime. Se pune prazul intr-o tigaie şi se căleşte în două linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte pînă se înmoaie şi ea.
Separat se face un sos din 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, care se stinge cu apă caldă într-o crăticioară de 500 ml. La final se adaugă pasta de tomate şi măslinele, care se fierb 5-10 minute în sos.
Ciupercile proaspete se spală, nu se curăţă, se taie bucăţi medii şi se călesc până se înmoaie.
Sosul şi ciupercile se pun apoi peste praz şi se lasa să mai fiarbă împreună maxim 10 minute.
Ies 4-5 porţii. Se poate servi rece sau caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi

Cartofi "ciufuliti"

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie pestisori

39 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2011

    Bine ai revenit!!!!! O reteta delicioasa!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Bine ai venit in randul gustosilor ! Mancarica de praz, prezentata de tine, arata foarte bine si cu siguranta gustul este pe masura. Este un minunat preparat pentru perioada de post si nu numai. Felicitari ! Ps:te asteptam si cu alte retete, pupici.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

    Bună şi simplă. Am praz producţie proprie!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg praz cât mai subţire (românesc)
  • - 2 cepe roşii medii
  • - 300 g măsline Kalamata mici
  • - 500 g ciuperci champignon de mărime medie
  • - 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri făină
  • - 2-3 linguri de pastă de tomate
  • - sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela
Lasagna vegetariana (de post)

Lasagna vegetariana (de post)

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

mihai (Chef de cuisine)

Bine ai revenit!!!!! O reteta delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Orez African picant