Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime. Se pune prazul intr-o tigaie şi se căleşte în două linguri de ulei, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte pînă se înmoaie şi ea.
Separat se face un sos din 2 linguri de făină, 1 lingură de ulei, care se stinge cu apă caldă într-o crăticioară de 500 ml. La final se adaugă pasta de tomate şi măslinele, care se fierb 5-10 minute în sos.
Ciupercile proaspete se spală, nu se curăţă, se taie bucăţi medii şi se călesc până se înmoaie.
Sosul şi ciupercile se pun apoi peste praz şi se lasa să mai fiarbă împreună maxim 10 minute.
Ies 4-5 porţii. Se poate servi rece sau caldă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii