autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , , Aperitive, Aperitive, Budinci, Retete vegetariene

Praz gratinat (Gratin de poireau)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
4-5 fire de praz, 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan), 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte, 25 gr unt, 50 gr faina, sare, piper, nucsoara, marar sau patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min. Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat (Gratin de poireau)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pizza cu legume de primavera si mozzarella

Pizza cu legume de primavera si mozzarella

Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10

2 voturi    5 comentarii
4h
Retete vegetariene
Paste cu legume la cuptor

Paste cu legume la cuptor

Cus-cusul se caleste putin intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline, pana ce devine rumen. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    apetisanta !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan)
  • 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • marar sau patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Mancarica de telina cu masline