autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , , Aperitive, Aperitive, Budinci, Retete vegetariene

Praz gratinat (Gratin de poireau)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 01 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 01 martie 2011

Ingrediente
4-5 fire de praz, 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan), 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte, 25 gr unt, 50 gr faina, sare, piper, nucsoara, marar sau patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min. Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat (Gratin de poireau)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca

28 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene
Tocana de legume

Tocana de legume

Luam legumele si le curatam de coji, cotoara si seminte. Le spalam bine si le tocam in mod grosolan,

7 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    apetisanta !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4-5 fire de praz
  • 100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan)
  • 200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • marar sau patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

apetisanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute dietetice cu ciuperci