de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min. Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura.
Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii