autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Pricomigdale

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
250 g nuci macinate, 1 pahar zahăr pudră, 1 ou intreg, 1 gălbenuş, 1 linguriţă făină, 1 praf de vanilie, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freacă bine zahărul cu oul întreg şi cu gălbenuşul până se face ca o spumă. Se adaugă nucile măcinate, vanilia şi făina şi se amestecă bine. Cu mâna puţin udată se formează turtiţe care se aşează în tava de copt, unsă uşor cu ulei. Se lasă distanţă între turtiţe, deoarece cresc în timpul coptului.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pricomigdale

Pricomigdale

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Pricomigdale

Pricomigdale

Se bat albusurile bine de tot pana ce devin tari. Se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare

1 vot    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Mă bucur că aţi găsit-o! Chiar dacă n-are poze e o reţetă foarte bună!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Mariana,nu am mai mancat pricomigdale de muti ani.Bine ca am gasit reteta.Imi place,o sa fac si eu.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    bune sunt paraji cu nuci!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      bune,de mult timp cautam reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g nuci macinate
  • 1 pahar zahăr pudră
  • 1 ou intreg
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă făină
  • 1 praf de vanilie
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Mă bucur că aţi găsit-o! Chiar dacă n-are poze e o reţetă foarte bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide