autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Pricomigdale aromate.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
1 ceasca zahar pudra, 1 ou batut, 2 cesti migdale macinate, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara pisata, zahar pentru pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste.

2. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate putin in crema de ou si zahar.

3. Se obtine astfel un aluat care apoi se framinta (in castron) circa cinci minute, pana ce devine neted.

4. Se acopera cu un servet si se pune deoparte.

5. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C.

6. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm.

7. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formindu-se cercuri cu diametrul de 4 cm.

8. Se asaza pe o tava unsa, lasand spatiu suficient intre ele sa creasca.

9. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pana ce se rumenesc).

Cand sint coapte, se scot din tava fierbinti si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale aromate." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura krem a la krem

Prajitura krem a la krem

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar apoi se adauga zaharul cate

20 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si jeleu

Prajitura cu capsuni si jeleu

Se prepara fiecare blat asa; se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Delicios.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceasca zahar pudra
  • 1 ou batut
  • 2 cesti migdale macinate
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara pisata
  • zahar pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Rudy