1. Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste.
2. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate putin in crema de ou si zahar.
3. Se obtine astfel un aluat care apoi se framinta (in castron) circa cinci minute, pana ce devine neted.
4. Se acopera cu un servet si se pune deoparte.
5. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C.
6. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm.
7. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formindu-se cercuri cu diametrul de 4 cm.
8. Se asaza pe o tava unsa, lasand spatiu suficient intre ele sa creasca.
9. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pana ce se rumenesc).
Cand sint coapte, se scot din tava fierbinti si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii