Primola

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Primola

Ingrediente

  • 12 oua
  • 39 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 ml apa
  • 3 esente de rom
  • 1 lingura otet
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet margarina
  • ciocolata menaj.

Mod de preparare

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand si faina treptat, se pune la cuptor in tava unsa si cu hartie de copt.

Se pregateste o bezea din 6 albusuri batute pe aburi cu 18 linguri zahar, iar la sfarsit 1 lingura otet.

Se prepara un sirop: se ard 6 linguri de zahar se adauga apa si esenta de rom, se fierbe pana se dizolva zaharul.

Cand blatul este pe jumatate copt se toarna siropul, apoi bezeaua si se da iar la cuptor la foc mic.

Crema: 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar praf, cu laptele se bat bine pe aburi pana se ingroasa. Rece se adauga margarina, se pune peste blat, se decoreaza cu ciolata de menaj topita pe baie de aburi cu 1-2 linguri de ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise