autor:

cristina i.

» » Prajituri

Primola

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
12 oua, 39 linguri zahar, 6 linguri faina, 150 ml apa, 3 esente de rom, 1 lingura otet, 2-3 linguri de lapte, 1 pachet margarina, ciocolata menaj.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand si faina treptat, se pune la cuptor in tava unsa si cu hartie de copt.

Se pregateste o bezea din 6 albusuri batute pe aburi cu 18 linguri zahar, iar la sfarsit 1 lingura otet.

Se prepara un sirop: se ard 6 linguri de zahar se adauga apa si esenta de rom, se fierbe pana se dizolva zaharul.

Cand blatul este pe jumatate copt se toarna siropul, apoi bezeaua si se da iar la cuptor la foc mic.

Crema: 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar praf, cu laptele se bat bine pe aburi pana se ingroasa. Rece se adauga margarina, se pune peste blat, se decoreaza cu ciolata de menaj topita pe baie de aburi cu 1-2 linguri de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Primola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu mere acrisoare

Briose cu mere acrisoare

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc

3 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

1.Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca e delicioasa prajitura, felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Arata super bine!!!

  • Alexgirl

    Alexgirl (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Am reusit sa termin si eu aceasta superba prajitura....a iesit foarte buna....delicioasa....multumesc frumos

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Arata bine...am salvat reteta,poate am sa o incerc si eu.Eventual daca a incercat-o cineva si poate sa ne spuna cum a iesit,ar fi bine.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      O bunatate!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Arata super!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Apetisanta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Mi se pare foarte interesanta si fina prajitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 12 oua
  • 39 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 ml apa
  • 3 esente de rom
  • 1 lingura otet
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet margarina
  • ciocolata menaj.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

12 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e delicioasa prajitura, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Frantuzeasca