Lamia se da pe razatoare ,iar migdalele se curata si se prajesc putin,apoi se piseaza marunt.Intr-o cratita,pe foc mic,se pun doua linguri de zahar sa se caramelizeze.Cand zaharul capata o culoare maronie ,se stinge cu o lingura de apa si se amesteca ,lasandu-se pe foc pana se scade apa aproape complet.Se amesteca zaharul caramelizat cu migdalele.Separat,se amesteca faina cu restul de zahar ,doua galbenusuri si coaja de lamaie pana cand se obtine un aluat bun de intins o foaie circa 5 mm.Se taie in patratele ,apoi se acopera cu glazura de migdale si zahar caramelizat mai sus

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii