autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Profiterol

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru aluatul oparit: 240ml apa,120g unt(margarina),200g faina ,4 oua(la temperatura camerei)., , Inghetata de care va place: gata facuta, plicuri Dr Oetker sau o faceti voi., , Glazura: ciocolata topita pe baie de abur cu putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul: puneti apa si untul pe foc ,iar in momentul in care clocoteste aruncati toata cantitatea de faina si amestecati repede pana se incorporeaza bine faina si pe fundul cratitei se face o pojghita alba. Lasati compozitia la racit, apoi adaugati ouale rand pe rand, amestecam bine dupa fiecare ou.Din acest aluat putem face si ecler .Punem in tava hartie de copt si asezam gramajoare la distanta si le tinem pana se rumenesc.Se lasa la racit in cuptor.

Asamblarea: taiem pe jumate gogoselele si punem intre ele o cupa de inghetata. Asezam cate trei intr-o farfurie si le glazuram cu ciocolata (cine doreste poate sa umple gogoselele cu crema de vanilie sau ciocolata sa aseze cate 2 -3 intr-o cupa ,apoi 3 cupe de inghetata ,frisca si deasupra ciocolata).Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

se aseaza ca baza 3 gogosele(toate gogoselele se vor umple cu crema de vanilie)peste ele se aseaza3

31 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Profiterol

Profiterol

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata

13 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Delicioasa!***** Ce frumoase ti-au iesit gogoselele!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Vreau si euuuuu!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ador dulcele asta, este atat de grozav, racoritor si super delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul oparit: 240ml apa,120g unt(margarina),200g faina ,4 oua(la temperatura camerei).
  • Inghetata de care va place: gata facuta
  • plicuri Dr Oetker sau o faceti voi.
  • Glazura: ciocolata topita pe baie de abur cu putin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!***** Ce frumoase ti-au iesit gogoselele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Briose cu portocale si alune