autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Profiterol

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru aluatul oparit: 240ml apa,120g unt(margarina),200g faina ,4 oua(la temperatura camerei)., , Inghetata de care va place: gata facuta, plicuri Dr Oetker sau o faceti voi., , Glazura: ciocolata topita pe baie de abur cu putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul: puneti apa si untul pe foc ,iar in momentul in care clocoteste aruncati toata cantitatea de faina si amestecati repede pana se incorporeaza bine faina si pe fundul cratitei se face o pojghita alba. Lasati compozitia la racit, apoi adaugati ouale rand pe rand, amestecam bine dupa fiecare ou.Din acest aluat putem face si ecler .Punem in tava hartie de copt si asezam gramajoare la distanta si le tinem pana se rumenesc.Se lasa la racit in cuptor.

Asamblarea: taiem pe jumate gogoselele si punem intre ele o cupa de inghetata. Asezam cate trei intr-o farfurie si le glazuram cu ciocolata (cine doreste poate sa umple gogoselele cu crema de vanilie sau ciocolata sa aseze cate 2 -3 intr-o cupa ,apoi 3 cupe de inghetata ,frisca si deasupra ciocolata).Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
profiterol cu ciocolata

profiterol cu ciocolata

Mod de preparare: Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se

13 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Profiterol

Profiterol

- Eclerele glazate cu ciocolata,le-am pregatit din timp,la fel si inghetata,frisca si sosul. -

9 voturi    5 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2012

    Delicioasa!***** Ce frumoase ti-au iesit gogoselele!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Vreau si euuuuu!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ador dulcele asta, este atat de grozav, racoritor si super delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul oparit: 240ml apa,120g unt(margarina),200g faina ,4 oua(la temperatura camerei).
  • Inghetata de care va place: gata facuta
  • plicuri Dr Oetker sau o faceti voi.
  • Glazura: ciocolata topita pe baie de abur cu putin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!***** Ce frumoase ti-au iesit gogoselele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
mar copt cu nuca si amaretto