autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

profiterol cu ciocolata

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
24 choux mici, crema:, 500 ml lapte proaspat, , 4 galbenusuri, , 120 g zahar, , 40 g amidon, , 40 g unt, , 1zahar vanilat, , coaja de la 1/2 lamaie, , glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 150 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere.

Se bat galbenusurile cu zahar si amidon, se adauga cate putin laptele fierbinte apoi se lasa la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu.

Cand s-a mai racit,adaugam untul bucatele si amestecam pana se topeste.

Umplem gogoselile cu crema si cu ajutorul unei linguri le punem in glazura facuta din ciocolata topita in frisca,apoi le asezam pe platou in forma de piramida si ornam cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "profiterol cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stancu Nicoleta , 17 noiembrie 2014

    Buna este

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

    Sunt o bunatate si arata super !

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

    mmmm ce bine arata miai facut o pofta.....*****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Daca adaugam si putina inghetata, e adevarat dezmatz. Arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 24 choux mici
  • crema:
  • 500 ml lapte proaspat
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 40 g amidon
  • 40 g unt
  • 1zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate si arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pască cu brânză dulce