autor:

mihaela idriceanu

» » Prajituri

profiterol cu lamaie

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2010

Ingrediente
20 choux medii, 1/2 Litru lapte, 5 galbenusuri, 4 lamai, 50 g faina, 200g zahar, 2 lg zahar pudra, 300 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt 15 minute.la urma trebuie sa ramana 110 ml sirop,pe care il strecuram.
laptele cu coaja de la 2 lamai se pune la fiert.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar,se adauga faina,mixand bine.Se toarna putin cate putin laptele fierbinte,apoi se pune din nou pe foc si se lasa pana se ingroasa amestecand continuu.
Cu 3/4 din crema umplem gogoselile,iar in restul punem siropul caldut,amestecam,lasam sa se raceasca si la urma punem frisca batuta cu zaharul pudra.
Umplem gogoselele cu crema si cu ajutorul a doua linguri le trecem prin amestecul de crema cu frisca.punem pe platou in forma de piramida.
Daca ti-a placut reteta noastra "profiterol cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu zahar ars

Prajitura cu zahar ars

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Pste compozitia racita

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Delicios! La fel ca toate prajiturile tale ,prezentarea e de un gust si imaginatie deosebita.*****

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    doamnelor,va multumesc pt aprecieri si le intorc inzecit!!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Ce pacat ca eu cumpar de fiecare data pentru ca nu mi-am imaginat ca le pot face acasa.Imi imaginam ca sunt exagerat de complicate de facut.Dar cum vad ca pe acest site orice este posibil, eu va multumesc si de acum o sa incerc sa le fac singurica acasa,fara sa mai cumpar!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      O nebunie,arata super...........Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Un deliciu,iar prezentarea este minunata...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      e ca un premiu de primavara !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumoasa prezentarea! Sunt convinsa ca si gustul este pe masura!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      tare bun!frumoasa prezentare!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      arata super si cred ca-s foarte gustoase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 20 choux medii
  • 1/2 Litru lapte
  • 5 galbenusuri
  • 4 lamai
  • 50 g faina
  • 200g zahar
  • 2 lg zahar pudra
  • 300 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios! La fel ca toate prajiturile tale ,prezentarea e de un gust si imaginatie deosebita.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu jeleu de piersici