autor:

Carp Elena Loredana

» » Dulciuri diverse

Profiterol

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2008

Ingrediente
Coji, 100ml ulei, 200ml apa, 200 gr faina, 4 oua, sare, , crema de vanilie, 650 ml lapte, 3 oua, 225 gr zahar, 125 gr faina, 50 gr margarina, sare, vanilina, , sos de ciocolata, 150gr zahar, 100ml lapte, 3 lg cacao, 50 gr margarina, esenta de rom, , 400 gr inghetata, 400 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte,separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu ,compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.
Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)
Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti).Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata

13 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Profiterol

Profiterol

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Pop Andreea Corina

    Pop Andreea Corina (Chef de cuisine):

    Am facut gogoselele! Si am incercat si reteta dvs. E foarte buna. Promit ca pe viitor sa postez si poze. De asemenea gogoselele le-am folosit si la aperitivul rece: le-am umplut cu crema de branza(branza de vaca, sare, un pic de ulei, marar, dupa gust un pic de smantana). Yammy

  • Fara foto

    Andreea (Chef de cuisine):

    Am descoperit reteta acum 2 saptamani si au iesit asa de bune gogoselele ca am mai facut de inca 2 ori de atunci. Ies pufoase si se umplu foarte usor. le-am facut si sub forma de gogosele si sub forma de eclere. Minunate. Nu ne mai saturam de ele si se fac foarte usor.

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea , 08 martie 2017

    Cel mai bun este profiterolul

  • Fara foto

    Georgeta Cojoc , 29 noiembrie 2014

    am facut profitero ,sa-nt foarte bune

  • Fara foto

    Adriana Rozaliu , 05 iulie 2014

    bunnnnnnn

    • Fara foto

      Silvia Dumitrescu , 20 august 2013

      of copilarie

    • Fara foto

      Potoroaca Sinica , 19 august 2013

      imi aduce aminte de Petrosani. Cat amfost studenta era prajitura preferata.

    • Fara foto

      Coca Ispir , 17 august 2013

      MMMMMMMMMM CE BUN. IMI ADUCE AMINTE DE ANII DE LICEU.

    • carmencita

      carmencita (Chef de cuisine) , 13 martie 2013

      Buna, am testat reteta acum si am respectat pasii tai.... rezultatul.....E SUPERRRRRRR, au iesit bune rau... multumesc si felicitari de prezentare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2011

      Tentatie absoluta!***** La fav!!!!!!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Arata ...delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Mmmm! Ce bun este şi ce bine arată! Reşeta ta e foarte bună, imposibil să nu o reuşeşti, fiindcă ai dat toate amănuntele necesare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca este foarte delicios.Felicitari.

    • .Alexandra.

      .Alexandra. (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Nu am facut pana acum profiterol, dar asta e o reteta care merita incercata si vad ca nu e prea complicata. O sa o pregatesc duminica. Arata delicios!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

      Doamne da ce bine arataaaa!!!! Cu siguranta e foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Nu pot sa spun ca arata grozav si ca mi s-a facut tare pofta...

    • Sweet twins

      Sweet twins (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Am adaugat comentariu la intrebare imi pare rau :D Da oricum felicitari pt reteta:D ! p.s: sunt incepatoare pe siteul acesta :))

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Cand aveam vreo 16 ani, am facut o tava mare de profiteroale (gogosele umplute cu crema si stropite cu sos de ciocolata, fara inghetata), pe care am bagat-o in frigider, iar maica-mea cand a vazut-o m-a certat ca de am cumparat atatea prajituri, nevenindu-i sa creada ca le-am facut eu!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Dorina tocmai de asta am facut aceasta prajitura....fiindca era si preferata mea...sper sa fie pe masura asteptarilor tale.....

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Profiterolul este prajitura mea preferata din adolescenta. Dar n-am mai gasit nicaieri cu acelasi gust de atunci. O sa incerc aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • Coji
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr margarina
  • sare
  • vanilina
  • sos de ciocolata
  • 150gr zahar
  • 100ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 50 gr margarina
  • esenta de rom
  • 400 gr inghetata
  • 400 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Andreea

Cel mai bun este profiterolul

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Guguloae cu nuca de cocos