Profiterol

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Profiterol

Ingrediente

  • Coji
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • crema de vanilie
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr margarina
  • sare
  • vanilina
  • sos de ciocolata
  • 150gr zahar
  • 100ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 50 gr margarina
  • esenta de rom
  • 400 gr inghetata
  • 400 ml frisca

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte,separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu ,compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea

Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti).Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi