Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita.
Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou.
Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.
Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii