Porumb la grătar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 ştiuleţi de porumb pentru fiert,cu tot cu pănuşe, sau in funcţie de numărul de persoane
  • 1 pachet de unt
  • sare,piper
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 legătură frunze de pătrunjel tocate
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Spălaţi porumbul cu pănuşe(frunze)cu tot,desfaceţi pănuşele până la cotor fără să le rupeţi,curăţaţi porumbul de "mătase".Porumbul trebuie să fie crud,aşa cum se pregăteşte fiert.

Lăsaţi untul la temperatura camerei,iar când este destul de moale,adăugaţi sare,piper după gust,frunza de pătrunjel tocată şi usturoiul tocat mărunt.Pentru o savoare mai intensă,puteţi căli usturoiul tocat cca.1 minut,amestecând mereu,într-o linguriţă de unt.Lăsaţi să se răcească şi amestecaţi cu untul frecat spumă.

Ungeţi fiecare ştiulete ,generos,cu crema de unt,după care "lipiţi" foile peste porumb.

Înveliţi fiecare ştiulete astfel pregătit în folie de aluminiu,pe care o răsuciţi la capete şi puneţi ştiuleţii pe grătarul pregătit dinainte.

Coaceţi ştiuleţii cam 5 min.pe fiecare parte, serviţi ştiuleţii fierbinţi.

Puteţi coace şi alte legume pe grătar alături de ştiuleţii de porumb(vinete,dovlecei,roşii)pe care le puteţi servi alături de carne sau puteţi alege un meniu vegetarian ,însoţind legumele coapte cu brînză sau caşcaval.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise