Spălaţi porumbul cu pănuşe(frunze)cu tot,desfaceţi pănuşele până la cotor fără să le rupeţi,curăţaţi porumbul de "mătase".Porumbul trebuie să fie crud,aşa cum se pregăteşte fiert.
Lăsaţi untul la temperatura camerei,iar când este destul de moale,adăugaţi sare,piper după gust,frunza de pătrunjel tocată şi usturoiul tocat mărunt.Pentru o savoare mai intensă,puteţi căli usturoiul tocat cca.1 minut,amestecând mereu,într-o linguriţă de unt.Lăsaţi să se răcească şi amestecaţi cu untul frecat spumă.
Ungeţi fiecare ştiulete ,generos,cu crema de unt,după care "lipiţi" foile peste porumb.
Înveliţi fiecare ştiulete astfel pregătit în folie de aluminiu,pe care o răsuciţi la capete şi puneţi ştiuleţii pe grătarul pregătit dinainte.
Coaceţi ştiuleţii cam 5 min.pe fiecare parte, serviţi ştiuleţii fierbinţi.
Puteţi coace şi alte legume pe grătar alături de ştiuleţii de porumb(vinete,dovlecei,roşii)pe care le puteţi servi alături de carne sau puteţi alege un meniu vegetarian ,însoţind legumele coapte cu brînză sau caşcaval.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii