autor:

cristinacz

» » Aperitive

Provolone la cuptor

Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , - 400 gr branza provolone (200 gr per portie), - o rosie mare, - 2 linguri de ulei de masline, - oregano, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei de masline deasupra feliilor de rosii + oregano dupa gust. Provolone se taie astfel incat sa incapa in vase deasupra feliilor de rosii. Se presara inca o data cu oregano si un pic de piper.
Vasele se dau la cuptor pentru 10-15 min la 200 grade (foc mare) si se verifica constant. Indata de branza s-a topit deasupra feliilor de rosii, provolone e gata ! Se serveste cald.

Pofta buna :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Provolone la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Aperitive cu branza

Aperitive cu branza

Crochete: - Obtinem o compozitie consistenta din ingredientele prezentate.Modelam bile de marimea

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Foietaj cu telemea

Foietaj cu telemea

Se scoate foietajul de la congelator si se intinde cand se inmoaie putin, important este sa ramana

2 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Super bun...Eu folosesc intotdeauna mozzarella si iese ok...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Sigur e foatre buna! Ce branza as putea folosi in loc de provolone?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata bine si cred ca este si tare buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Aratã delicios!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte interesanta reteta .Banuiesc, ca e reteta din bucataria italiana.Bravo felicitari arata ffff bine e simplu si in acelasi timp rafinata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 400 gr branza provolone (200 gr per portie)
  • - o rosie mare
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - oregano
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de cristinacz
Tarta cu banane

Tarta cu banane

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat). Amestecati toate ingredientele pentru

15 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

cristinacz (Chef de cuisine)

multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cașcaval pane