autor:

cristinacz

» » Aperitive

Provolone la cuptor

Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , - 400 gr branza provolone (200 gr per portie), - o rosie mare, - 2 linguri de ulei de masline, - oregano, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei de masline deasupra feliilor de rosii + oregano dupa gust. Provolone se taie astfel incat sa incapa in vase deasupra feliilor de rosii. Se presara inca o data cu oregano si un pic de piper.
Vasele se dau la cuptor pentru 10-15 min la 200 grade (foc mare) si se verifica constant. Indata de branza s-a topit deasupra feliilor de rosii, provolone e gata ! Se serveste cald.

Pofta buna :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Provolone la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri cu parmezan

Saleuri cu parmezan

Intindem foietajul si ungem cu unt moale in strat foarte subtire pe toata suprafata. Presaram

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii

21 voturi    16 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Super bun...Eu folosesc intotdeauna mozzarella si iese ok...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Sigur e foatre buna! Ce branza as putea folosi in loc de provolone?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata bine si cred ca este si tare buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Aratã delicios!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte interesanta reteta .Banuiesc, ca e reteta din bucataria italiana.Bravo felicitari arata ffff bine e simplu si in acelasi timp rafinata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 400 gr branza provolone (200 gr per portie)
  • - o rosie mare
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - oregano
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de cristinacz
Tarta cu banane

Tarta cu banane

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat). Amestecati toate ingredientele pentru

16 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

cristinacz (Chef de cuisine)

multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cosulete cu vinete