autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRUNE UMPLUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2008

Ingrediente
Aluat:, 1 ou,, 200ml.lapte,, 150-200g.faina,, 2 linguri ulei,, sare ,, ulei pentru prajit, , Umplutura:, 20 prune cu samburi care se pot scoate usor,, 1 ou,, 50g.nuca,, 1 lingura zahar pudra, zahar pudra si scortisoara pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara umplutura: oul se bate bine si se adauga zaharul pudra si nuca macinata.
2. Aluatul se prepara din oul care se amesteca cu laptele, faina, sarea si uleiul. Se obtine un aluat de clatite, dar mai consistent.
3. Prunele se spala, se scot samburii si se umplu cu crema de nuca.
4. Fiecare pruna umpluta se trece prin faina, apoi prin aluat si se prajeste. Se servesc calde, pudrate cu zahar pudra si vanilat si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRUNE UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri umplute cu gem de prune

Fursecuri umplute cu gem de prune

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Retete de post
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 200ml.lapte,
  • 150-200g.faina,
  • 2 linguri ulei,
  • sare ,
  • ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • 20 prune cu samburi care se pot scoate usor,
  • 1 ou,
  • 50g.nuca,
  • 1 lingura zahar pudra
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Choux, ecler cu crema de ciocolata