PRUNE UMPLUTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 200ml.lapte,
  • 150-200g.faina,
  • 2 linguri ulei,
  • sare ,
  • ulei pentru prajit;
  • Umplutura:
  • 20 prune cu samburi care se pot scoate usor,
  • 1 ou,
  • 50g.nuca,
  • 1 lingura zahar pudra;
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat;

Mod de preparare

1. Se prepara umplutura: oul se bate bine si se adauga zaharul pudra si nuca macinata.

2. Aluatul se prepara din oul care se amesteca cu laptele, faina, sarea si uleiul. Se obtine un aluat de clatite, dar mai consistent.

3. Prunele se spala, se scot samburii si se umplu cu crema de nuca.

4. Fiecare pruna umpluta se trece prin faina, apoi prin aluat si se prajeste. Se servesc calde, pudrate cu zahar pudra si vanilat si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise