autor:

valentina ionita

» » , , Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Prune uscate umplute

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
500 g prune uscate, un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros, 150 g miez de nuca, esenta de rom dupa gust, 1 pliculet zahar vanilat, 150 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Prunele uscate se tin in apa rece doua-trei ore pentru a se inmuia. Fiind inmuitate se desfac si se scot samburii mult mai usor si se umplu cu gem amestecat cu miezul de nuca macinat ,esenta de rom si zahar vanilat.Se fierb cca 1 minut in vin alb pentru a se intari si a se strange prunele .
Este un desert extraordinar atat la gust cat si usor de pregatit .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune uscate umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci Ornamentale

Ciuperci Ornamentale

1.Se iau ciupercile si le curatam de pielita. 2.Se spala si se prajesc in tigaie si se presara sare

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Multumesc...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      interesanta reteta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Foarte gustoase!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Cred ca sunt tare bune.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Multumesc mult...Sunt tare gustoase...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Imi plac prunele uscate, asa cred ca sunt f, gustoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Delicat desert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros
  • 150 g miez de nuca
  • esenta de rom dupa gust
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Humus cu susan si sos de patrunjel cu ghimbir