Prune uscate umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prune uscate umplute

Ingrediente

  • 500 g prune uscate
  • un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros
  • 150 g miez de nuca
  • esenta de rom dupa gust
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare

Prunele uscate se tin in apa rece doua-trei ore pentru a se inmuia. Fiind inmuitate se desfac si se scot samburii mult mai usor si se umplu cu gem amestecat cu miezul de nuca macinat ,esenta de rom si zahar vanilat.Se fierb cca 1 minut in vin alb pentru a se intari si a se strange prunele .

Este un desert extraordinar atat la gust cat si usor de pregatit .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise