autor:

naty

» » Prajituri

Pui de savarina

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
-5 oua, -5 linguri gris, -5 linguri zahar, -varf de cutit sareSirop:, -200 gr zahar, -200 ml apa, -esenta portocala, -300 ml frisca, -gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

38 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu.(deoarece nu am avut forme speciale de savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f buneSiropul: amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.
Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie; punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de savarina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 9 comentarii

  • Uiaana_Ana

    Uiaana_Ana (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2012

    am incercat si eu reteta si nu mia iesit deloc,desi am respectat intocmai reteta.nu mia crescut deloc..nu o recomand la nimeni

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Arata foarte bine !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Frumoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Sunt preferatele mele....

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      arata bine si presupun la fel de deliciosi! Sa-ti pui pofta-n pui!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Superba prezentarea,felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

      Felicitari Naty ! sunt foarte aspectoase savarinele tale si cu siguranta si foarte gustoase ...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte reusite. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

38 voturi

Ingrediente

  • -5 oua
  • -5 linguri gris
  • -5 linguri zahar
  • -varf de cutit sareSirop:
  • -200 gr zahar
  • -200 ml apa
  • -esenta portocala
  • -300 ml frisca
  • -gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Uiaana_Ana (Chef de cuisine)

am incercat si eu reteta si nu mia iesit deloc,desi am respectat intocmai reteta.nu mia crescut deloc..nu o recomand la nimeni

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dobos