autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Pui "sanghai"

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii am folosit:, , 1. 500-600 gr de piept de pui (o caserola), 2. 3 catei de usturoi, 3. 3 linguri (aprox 50 de gr) de mustar - cu cat mai calitativ, cu atat mai bun si bine, 4. un sfert de lingurita de piper, 5. 2 oua, 6. o legatura patrunjel, 7. faina (cam 50 gr), 8. sare, 9. ulei cat sa se balaceasca puiul in tigaie (aprox 200 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Ghilimelele atrag atentia asupra faptului ca nu am dorit sa fac preparatul asiatic, in varianta de gatire si servire din patria-i mama. Aspectul si ingredientele sunt similare, dar l-am servit neaos, cu salata, rosii, ceapa verde, fara alte pretentii. Un fel de mancare foarte nimerit atunci cand esti in criza de timp. Nu te vei ridica nici perfect satula dar nici foame n-o sa-ti mai fie :)


Pentru a-ti optimiza timpul, poti cumpara o caserola de piept de pui gata feliat (ca pentru snitele). Tot ce-ti mai ramane de facut este sa tai feliile in 2-3 fasii, de 1 cm latime. Fasiile astfel obtinute se tavalesc intr-o farfurie cu faina. Intr-un vas se amesteca ouale, mustarul, patrunjelul tocat, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul. Fasiile deja date prin faina se trec prin "maclavaisul" asta si apoi se pun direct in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe o parte si pe alta, pret de cateva minute, pana se rumenesc. Se scot pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. Se pot servi cu un pahar de vin. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui "sanghai"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pui Sanghai

Pui Sanghai

Batem ouale si le amestecam cu sare,piper,busuioc,marar,chilly,faina si mustar. Taiem pieptul de

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Popa , 05 decembrie 2013

    sunt super si daca le dai prin fulgi de porumb!

  • Mirela_Popa

    Mirela_Popa (Maestru bucatar) , 05 decembrie 2013

    sunt suuuuuper date si prin fulgi de porumb!

  • Fara foto

    Nelica Luminosu , 25 septembrie 2013

    BUN SI GUSTOS SI REPEDE DE FACUT!

    • Fara foto

      Sinziana Maxim , 25 septembrie 2013

      Eu am facut si cu alta carne tipul asta de snitele, si le-am tavalit prin seminte de dovleac.Au fost un deliciiu pentru toata lumea.

    • Fara foto

      Tapoca Mihaela , 25 septembrie 2013

      le poti,,, tavali,,,, la urma si prin susan sunt un deliciu

    • Fara foto

      Mihaela Canavea , 25 septembrie 2013

      a

    • Fara foto

      Puiu Tzopa , 25 septembrie 2013

      Dati-le intai prin combinatia ou-mustar-etc, prin faina si iar prin amestec. Veti vedea ca sunt cu mult mai buni(e).

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      Foarte bune feliile de pui merg minunat ca aperitiv la o serbare si chiar asa ca o gustare alaturi de o salata de legume nu trebuie mai mult.

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Arata bine ,eu mai pun si sos de soia bravooooooo!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Foarte apetisant!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      ce bine arata si ce bunatate....yamii:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      Foarte bun! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii am folosit:
  • 1. 500-600 gr de piept de pui (o caserola)
  • 2. 3 catei de usturoi
  • 3. 3 linguri (aprox 50 de gr) de mustar - cu cat mai calitativ
  • cu atat mai bun si bine
  • 4. un sfert de lingurita de piper
  • 5. 2 oua
  • 6. o legatura patrunjel
  • 7. faina (cam 50 gr)
  • 8. sare
  • 9. ulei cat sa se balaceasca puiul in tigaie (aprox 200 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mirela_Popa (Maestru bucatar)

sunt suuuuuper date si prin fulgi de porumb!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftele cu carne de porc la cuptor