autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Pui Shanghai

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
2-3 bucati piept de pui, 2-3 oua, 100-150 gr de faina, boia, 150 ml de lapte, sare, piper, 50-100 gr de miez de seminte de floarea soarelui, 2 rosii, 1-2 castraveti, 1 ardei ,1 ceapa, ulei de masline si ½ de lamaie, , Pentru dessign : Panusi de porumb, doar pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

29 voturi

Mod de preparare

Puiul se taie in fasii subtiri longitudinale si se da prin amestecul rezultat din combinarea fainei cu laptele dupa care se adauga oualele. In faina se pune boia iute si se amesteca. Fasiile de pui se dau prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie in care este deja uleiul incins, se lasa la prajit la foc potrivit, se scot pe hartie absorbanta pentru a se trage surplusul de ulei.

Separat se face o salata usoara, din rosii, ardei, ceapa, asezonata cu ulei si un strop de lamaie. Se aseaza aceasta salata si bucatelele de pui se pun peste, se decoreaza cu miez de seminte si cu 2 foi(panusi) de porumb, la fel ca in fotografiile alaturate. Sper sa va placa ideea.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Shanghai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

22 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Batem bine ouale , amestecam sosul de soia cu mustarul si cu piperul , iar pesmetul il amestecam

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Felicitari, Nico, imi place tare mult preparatul, e frumos decorat, de efect!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Waw ce prezentare Nico !!! Ai ***** de la mine , pentru tot...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Este delicios...Si eu folosesc seminte de susan,dar fiecare poate sa imbunatateasca reteta dupa bunul plac...Personal imi place foarte mult combinatiile folosite de dvs...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Interesant,ai modificat reteta clasica in ceva mai aromat.La puiul Shangai nu se pun seminte,din cate stiu eu.Oricum cred ca este gustoasa.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Da, Costi si eu am facut asa dar la alta reteta snitel bicolor, sper sa vezi si aceasta reteta este interesanta.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      buna reteta,eu presar pe bucatile de pui seminte de susan la un capat si mac la celelalt capat.felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      In amestecul prin care se da pieptul de pui , eu mai adaug mustar si servesc puiul cu cartofi noi...

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Draga prietena, Imi pare foarte rau deoarece tu crezi ca m-am suparat, nu am folosit un ton neutru cu care am raspuns la o intrebare, sunt foarte atenta la sfaturile si criticile dumneavoastra deoarece asa pot sa imbunatatesc preparatele mele. In legatura cu bucatile de pui, da poate ai dreptate eu asa am invatat sa prepar pieptul de pui taiat in fasii longitudinale, subtiri dar se pot imbina stilurile noastre. Multumesc pentru sfat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Pentru puiul Shanghai, bucatele trebuiau putin mai groase, nici chiar asa ca firul de chibrit, altfel nu se mai simte la gust absolut nimic. Va suparati repede si de pomana.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Pastilele acelea albastre cum le spuneti dumneavoastra sunt miez de floarea soarelui, exact cum am descris in reteta.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      ce sunt pastilele acelea albastre?!fara suparare,seamana cu snitele sata la suta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

29 voturi

Ingrediente

  • 2-3 bucati piept de pui
  • 2-3 oua
  • 100-150 gr de faina
  • boia
  • 150 ml de lapte
  • sare
  • piper
  • 50-100 gr de miez de seminte de floarea soarelui
  • 2 rosii
  • 1-2 castraveti
  • 1 ardei ,1 ceapa
  • ulei de masline si ½ de lamaie
  • Pentru dessign : Panusi de porumb
  • doar pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Felicitari, Nico, imi place tare mult preparatul, e frumos decorat, de efect!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Racituri