autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Puisori si iepurasi de Paste

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
•500 gr lapte praf, •200 gr zahar pudra, •100 gr nuca de cocos, •200 gr unt, la temperatura camerei, •1 lingura mare smantana, •colorant alimentar galben, •diferite bombonele, jeleuri etc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se amesteca laptele praf cu zaharul.Se adauga nuca de cocos, se amesteca, iar dupa aceea se adauga untul si se amesteca iar.In final se adauga smantana si se amesteca.
2. Se formeaza o compozitie, iar daca este prea moale si untoasa adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana.
3. Se modeleaza iepurasii asfel : se face corpul dintr-o minge mai mare si putin alungita, piciorusele se fac asemena unui bastonas, iar urechiile niste linii simple.Se dau toate componentele prin nuca de cocos si se asambleaza (eu am folosit albus de ou batut tare cu zahar pentru a le lipi, pe care l-am lasat pe urma sa se uste).Se decoreaza cu bombonele (ochi, nas etc.).
4. Se modeleaza puisorii asfel : Se coloreaza aluatul cu colorant alimentar galben.Se face o minge mai mare putin alungita si una mai mica rotunjita.Se lipeste una de cealalta.Se face ciocul (eu am folosit jeleuri pe care lea-m taiat in acea forma) si se lipeste.Se introduc in corp 2 aripi si se pun ochisorii.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Puisori si iepurasi de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta de mere, cu foi Linco

Placinta de mere, cu foi Linco

Merele de curata de coaja si se dau prin razatoare. Se calesc apoi cu zaharul si scortisoara. Se

136 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri
profiterol cu lamaie

profiterol cu lamaie

Coaja de la 2 lamai si sucul de la 3 lamai(cca 120 ml) impreuna cu 100 g zahar se pun la fiert pt

3 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica18 , 29 aprilie 2010

    foarte,foarte,foarte frumos!!!!!!!!!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte bun! Foarte frumos.

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Dragute animalute. Cu rabdare si timp se poate face orice.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Cata rabdare poti sa ai.Minunat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • •500 gr lapte praf
  • •200 gr zahar pudra
  • •100 gr nuca de cocos
  • •200 gr unt
  • la temperatura camerei
  • •1 lingura mare smantana
  • •colorant alimentar galben
  • •diferite bombonele
  • jeleuri etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Monica18

foarte,foarte,foarte frumos!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
FURSECURI CU RAHAT