Puisori si iepurasi de Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Puisori si iepurasi de Paste

Ingrediente

  • • 500 gr lapte praf
  • • 200 gr zahar pudra
  • • 100 gr nuca de cocos
  • • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • • 1 lingura mare smantana
  • • colorant alimentar galben
  • • diferite bombonele, jeleuri etc.

Mod de preparare

1. Se amesteca laptele praf cu zaharul.Se adauga nuca de cocos, se amesteca, iar dupa aceea se adauga untul si se amesteca iar.In final se adauga smantana si se amesteca.

2. Se formeaza o compozitie, iar daca este prea moale si untoasa adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana.

3. Se modeleaza iepurasii asfel : se face corpul dintr-o minge mai mare si putin alungita, piciorusele se fac asemena unui bastonas, iar urechiile niste linii simple.Se dau toate componentele prin nuca de cocos si se asambleaza (eu am folosit albus de ou batut tare cu zahar pentru a le lipi, pe care l-am lasat pe urma sa se uste).Se decoreaza cu bombonele (ochi, nas etc.).

4. Se modeleaza puisorii asfel : Se coloreaza aluatul cu colorant alimentar galben.Se face o minge mai mare putin alungita si una mai mica rotunjita.Se lipeste una de cealalta.Se face ciocul (eu am folosit jeleuri pe care lea-m taiat in acea forma) si se lipeste.Se introduc in corp 2 aripi si se pun ochisorii.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise