Punch din vin rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Punch din vin rosu

Ingrediente

  • 1 litru vin rosu
  • 60 grame zahar
  • 60 ml sirop de portocale
  • 100 ml compot de piersici (cu 2-3 bucati de piersici din compot)
  • 3-4 felii lamaie
  • 400 ml ceai de fructe infuzie
  • 1 lingurita nucsoara praf
  • 10 cuisoare
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3 pastai de cardamom
  • 4-5 stelute de anason
  • 4-5 mere
  • 1 pahar stafide
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 sticla esenta de rom

Mod de preparare

Lasa vinul intr-un bol cam o ora, sa se "odihneasca", in care adaugati merele taiate cuburi siropul de portocale, compotul de piersici cu piersicile si feliile de lamaie

Se fierde aba pentru infuzia de ceai de fructe impreuna cu : nucsoara, cuisoarele, ghimbirul, semintele din pastaile de cardamom, stelutele de anason, scortisoara, si stafidele.

Cand incepe sa fiarba se prepara infuzia de ceai, adaugand plantele in apa fara recipient de infuzie sau tifon.

Se amesteca si zaharul.

Cand s-a topit zaharul se adauga peste vin si se adauga esenta de rom.

Se serveste dupa 2 ore, la temperatura camerei sau rece.

Se poate pastra 24 ore la frigider intr-un recipient inchis

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura