autor:

tradaro

» » Aperitive

Puricei de mamaliga Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii, , 500 g mamaliga (rest ramas care s-a racit), 3 oua, 5 linguri de branza telemea rasa, 1 lingurita delikat, 200 ml lapte, piper, chili (dupa preferinte), 50 g margarina Rama ( pentru uns tava), frunze de busuioc proaspat, smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Mamaliga se taie cubulete.
Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat, piper, chili.
Tava se unge cu margarina Rama.
In tava se pune compozitia si se presara frunzele de busuioc.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit 20 minute
Dupa ce se scoate tava din cuptor se pune pe deasupra smantana dupa gust.

Puriceii se servesc calzi cu castraveciori acri sau varza acra.
Se mai pune suflet cat va lasa inima.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puricei de mamaliga Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc (ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului)

9 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Omleta cu urda

Omleta cu urda

Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o

11 voturi    15 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    buna de tot imi aduce aminte de perioada copilariei cind imi pregatea bunica, chiar uitase ce buna este. bravo, super.

  • Fara foto

    maria_bacau (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    o idee foarte buna, numai ca eu cu siguranta voi adauga mult mai multa branza... felicitari

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    este ok,dar ca si la cealalta reteta,prefer mamaliga prajita pe plaita sau grill si fara margarina.in rest este bine.felicitari,.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      In mod sigur sunt gustosi acesti puricei...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      E o reteta buna, in perioada asta de criza. Oricum imi plac ingredientele ce compun mancarea, in concluzie cred ca-mi place, voi incerca si eu cand fac mai multa mamaliga, am notat reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Ei asa da !!! Cu poze se vede mult mai fain ...acum vad "puriceii".

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Nimic nu se arunca..totul se consuma...felicitari!

    • Fara foto

      Maghy Gaby , 20 mai 2009

      Super idee pentru mamaliguta care ramane. Sunt innebunita dupa mamaliga si abia astept sa pun in aplicare aceasta reteta. Felicitari !!1

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Aceasta reteta a ta se poate face si intr-o tigaie daca ai putina mamaliguta, adica cam pentru o persoana. Eu o fac des dar fara condimente prefer doar gustul rustic al mamaligutei cu braza rumena ....si prefer untul...iar daca am branza de burduf cu atit mai bine.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Iata o solutie pentru mamaliguta ramasa si cu care nu stii ce sa faci...sa o arunci...sau nu...Ha,ha,ha! Bravo!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      O reteta foarte interesanta.Imi place foarte mult denumirea acesteia.Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Ai votul meu cu felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 500 g mamaliga (rest ramas care s-a racit)
  • 3 oua
  • 5 linguri de branza telemea rasa
  • 1 lingurita delikat
  • 200 ml lapte
  • piper
  • chili (dupa preferinte)
  • 50 g margarina Rama ( pentru uns tava)
  • frunze de busuioc proaspat
  • smantana

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Maioneza de morcov Tradaro

Maioneza de morcov Tradaro

Morcovul si cartoful se fierb. Apoi se paseaza foarte bine morcovul si cartoful pana devine o pasta

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Sosuri

clara marinescu (Chef de cuisine)

buna de tot imi aduce aminte de perioada copilariei cind imi pregatea bunica, chiar uitase ce buna este. bravo, super.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placintele cu urda