Ingrediente
Pentru 4 portii, , 500 g mamaliga (rest ramas care s-a racit), 3 oua, 5 linguri de branza telemea rasa, 1 lingurita delikat, 200 ml lapte, piper, chili (dupa preferinte), 50 g margarina Rama ( pentru uns tava), frunze de busuioc proaspat, smantana
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
14 voturi
Mod de preparare
Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat, piper, chili.
Tava se unge cu margarina Rama.
In tava se pune compozitia si se presara frunzele de busuioc.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit 20 minute
Dupa ce se scoate tava din cuptor se pune pe deasupra smantana dupa gust.
Puriceii se servesc calzi cu castraveciori acri sau varza acra.
Se mai pune suflet cat va lasa inima.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
In mod sigur sunt gustosi acesti puricei...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009
E o reteta buna, in perioada asta de criza. Oricum imi plac ingredientele ce compun mancarea, in concluzie cred ca-mi place, voi incerca si eu cand fac mai multa mamaliga, am notat reteta.
Sidy (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Ei asa da !!! Cu poze se vede mult mai fain ...acum vad "puriceii".
mirey (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009
Nimic nu se arunca..totul se consuma...felicitari!
Maghy Gaby , 20 mai 2009
Super idee pentru mamaliguta care ramane. Sunt innebunita dupa mamaliga si abia astept sa pun in aplicare aceasta reteta. Felicitari !!1
motosca mariana (Chef de cuisine) , 13 mai 2009
Aceasta reteta a ta se poate face si intr-o tigaie daca ai putina mamaliguta, adica cam pentru o persoana. Eu o fac des dar fara condimente prefer doar gustul rustic al mamaligutei cu braza rumena ....si prefer untul...iar daca am branza de burduf cu atit mai bine.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009
Iata o solutie pentru mamaliguta ramasa si cu care nu stii ce sa faci...sa o arunci...sau nu...Ha,ha,ha! Bravo!
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009
O reteta foarte interesanta.Imi place foarte mult denumirea acesteia.Felicitari!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009
Ai votul meu cu felicitari!