Quiche Alsacienne

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
ridicata
Quiche Alsacienne

Ingrediente

  • • un aluat franțuzesc congelat
  • • 200 g kaiser
  • • 3 ouă
  • • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
  • • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
  • • 2 cepe potrivite
  • • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde
  • • ulei de măsline

Mod de preparare

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei dragi, să fiți sănătoși și să vi se împlinească toate dorințele în 2012! Vă îmbrățișez cu drag!

Acum să trec la rețele făcute de mine în perioada sărbătorilor, pe care vreau să vi le prezint în următoarele postări. Încep cu o tartă delicioasă numai bună pentru aperitiv. E simplu de făcut (mai ales dacă faceți varianta mea cu aluat cumpărat) și e delicioasă!! Quiche Alsacienne e similară cu Quiche Lorraine doar că are adăugată și ceapa în lista de ingrediente.

Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.

Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.

Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.

Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.

Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).

Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.

Să aveți poftă bună!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise