autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Aperitive

Quiche Alsacienne

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Ingrediente
• un aluat franțuzesc congelat, • 200 g kaiser, • 3 ouă, • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit, • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei, • 2 cepe potrivite, • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde, • ulei de măsline

Dificultate: Ridicata Timp: 55 min

8 voturi

Mod de preparare

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei dragi, să fiți sănătoși și să vi se împlinească toate dorințele în 2012! Vă îmbrățișez cu drag!

Acum să trec la rețele făcute de mine în perioada sărbătorilor, pe care vreau să vi le prezint în următoarele postări. Încep cu o tartă delicioasă numai bună pentru aperitiv. E simplu de făcut (mai ales dacă faceți varianta mea cu aluat cumpărat) și e delicioasă!! Quiche Alsacienne e similară cu Quiche Lorraine doar că are adăugată și ceapa în lista de ingrediente.
Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.
Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.
Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.
Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).
Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.
Să aveți poftă bună!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Alsacienne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Crochete de cartofi,chiftelute de carne,snitele de pui

Crochete de cartofi,chiftelute de carne,snitele de pui

Crochetele din cartofi le pregatim astfel: curatam cartofi de coaja,ai spalam,taiem cubulete si punem

20 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Empanadas cu praz si pastrama

Empanadas cu praz si pastrama

Amestecati bine toate ingredientele pentru aluat pana ce obtineti o compozitie omogena. Lasati aluatul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

55 min

8 voturi

Ingrediente

  • • un aluat franțuzesc congelat
  • • 200 g kaiser
  • • 3 ouă
  • • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
  • • 150 g cașcaval și telemea
  • plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
  • • 2 cepe potrivite
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • pătrunjel verde
  • • ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chapli Peshawari Kebab