autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Quiche cu praz

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2011

Ingrediente
- 1 foietaj, - 2 bucăţi de praz, - câteva roşii, - 3 linguri de muştar(opţional), - 2 ouă întregi, - 200 ml de smântănă groasă, - sare şi piper, - un pumn de caşcaval ras, - câteva ciuperci, - ulei, - mărar verde(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Aprinde cuptorul. Taie feliuţe prazul spălat şi căleşte-l în puţin ulei. Poţi adăuga şi câteva ciuperci felii.
Bate ouăle cu sarea şi piperul, adaugă smântâna şi bate bine.
Rade caşcavalul sau telemeaua, adaugă-l în ouăle bătute.
Dacă doreşti să fie picant pune nişte pastă de ardei iute.
Întinde aluatul în tava neunsă şi înţeapă-l cu furculiţa.Unge cu muştar dacă vrei mai acrişor.
Amestecă tot cu prazul călit şi întinde peste aluat. Deasupra poţi pune felii subţiri de roşii.
Pune în cuptorul cald la foc potrivit cam 40 de minute, până se văd marginile rumene ale aluatului. Serveşte cald, simplu sau cu o salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rondele de dovlecei

Rondele de dovlecei

Se ia un dovlecel mare se curata de coaja, apoi se taie rondele. Se sparg doua oua si se pun intr-un

5 voturi    3 comentarii
10 min
Aperitive
Barcute din ciuperci de post

Barcute din ciuperci de post

Se dau ciupercile prin masina, pentru a fi fine. Intre timp, se inmoaie painea, se curata usturoiul.

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2011

    Bun!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2011

    Foarte bun! Merge bine si ca aperitiv rece.*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 1 foietaj
  • - 2 bucăţi de praz
  • - câteva roşii
  • - 3 linguri de muştar(opţional)
  • - 2 ouă întregi
  • - 200 ml de smântănă groasă
  • - sare şi piper
  • - un pumn de caşcaval ras
  • - câteva ciuperci
  • - ulei
  • - mărar verde(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

93 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Bun!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chiftele din dovlecei