autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Quiche cu spanac

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Aluat:, 250g faina, 150g unt, 1 ou, 2 linguri lapte rece sau apa, ½ lingurita sare, Umplutura:, 1 kg spanac proaspat sau congelat, 250g urda, 250g branza de capra, 4 linguri smantana, 5 oua, 1 lingura faina, 1 ou pentru pus deasupra, 2 linguri cascaval ras sau svaiter

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.
Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.
Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.
Se serveste fierbinte cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mozzarelline pané

Mozzarelline pané

Se lasa la scurs mozzarella si se usuca cu un servetel de bucatarie absorbant.Se bate oul cu un praf

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza dulce si stafide

Clatite cu branza dulce si stafide

Se lasa circa o jumatate de ora stafidele la inmuiat in esenta de rom, apoi se amesteca cu branza

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emylili (Bucatar sef) , 18 martie 2015

    Superba mincare am facuta si e foarte gustoasa!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Imi place.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata tare bine si cred ca e tare buna (daca mai este).

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      ti-a iesit f. bine!delicios!merge cu o supa crema.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Nu pot spune decat ...FELICITARI...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      mmmm ,ce bine arata trebuie incercat

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Cred ca e delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g faina
  • 150g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte rece sau apa
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat
  • 250g urda
  • 250g branza de capra
  • 4 linguri smantana
  • 5 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 ou pentru pus deasupra
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Emylili (Bucatar sef)

Superba mincare am facuta si e foarte gustoasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
"Labaneh" cu za'atar