autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Quiche cu spanac

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Aluat:, 250g faina, 150g unt, 1 ou, 2 linguri lapte rece sau apa, ½ lingurita sare, Umplutura:, 1 kg spanac proaspat sau congelat, 250g urda, 250g branza de capra, 4 linguri smantana, 5 oua, 1 lingura faina, 1 ou pentru pus deasupra, 2 linguri cascaval ras sau svaiter

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.
Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.
Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.
Se serveste fierbinte cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri

Pateuri

Faci un aluat din margarina, ou, faina si branza. Intinzi o foaie pe care o tai in dreptunghiuri.

6 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Clatite cu branza dulce si stafide

Clatite cu branza dulce si stafide

Se lasa circa o jumatate de ora stafidele la inmuiat in esenta de rom, apoi se amesteca cu branza

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emylili (Bucatar sef) , 18 martie 2015

    Superba mincare am facuta si e foarte gustoasa!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Imi place.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata tare bine si cred ca e tare buna (daca mai este).

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      ti-a iesit f. bine!delicios!merge cu o supa crema.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Nu pot spune decat ...FELICITARI...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      mmmm ,ce bine arata trebuie incercat

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Cred ca e delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g faina
  • 150g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte rece sau apa
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat
  • 250g urda
  • 250g branza de capra
  • 4 linguri smantana
  • 5 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 ou pentru pus deasupra
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Emylili (Bucatar sef)

Superba mincare am facuta si e foarte gustoasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cornuri cu branza si marar