autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Quiche Lorraine

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat( 2 variante):, , a)100 ml ulei(margarină), 150 g făină, 125 ml apă rece, sare, , b)250 g făină, 125 g unt, 1 gălbenuş, apă, sare, , Umplutura:, 150 g piept de porc afumat sau costiţă, 100 g caşcaval ras, , Sos:, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 250 g smântână, 250 ml lapte, sare, piper, nucşoară

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Făina se pune fântână pe masă. In centru se pune untul moale bucăţele. Se apasă cu palma pe masă. Se adaugă gălbenuşul şi sarea. Se încorporează treptat cu degetele, adăugând câte puţină apă. Se apasă cu palma pentru omogenizare. Nu se lucrează prea mult pentru că devine casantă. Se pune la rece cam 30 de minute.
Se întinde aluatul presărat cu făină, cu sucitorul. Se pune în forma unsă şi se apasă cu degetele pe margini. Se taie surplusul cu un cuţit. Se îmbracă şi marginile!
Se pune 30 de minute la rece. Se pune sul de folie de aluminiu pe margine. Se coace 20 de minute, fară umplutură( a blanc). Se ia aluminiul si se coace de tot.
Se presară caşcaval ras, costiţa prajită. Se toarnă sosul şi se mai coace cam 30 de minute.
P.S.
Aluatul acesta se poate folosi la orice tartă, sărată sau dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare.

16 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Puneti intr-un castron untul inmuiat si adaugati faina,ouale,sarea si piperul.Amestecati bine pina

7 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat( 2 variante):
  • a)100 ml ulei(margarină)
  • 150 g făină
  • 125 ml apă rece
  • sare
  • b)250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • apă
  • sare
  • Umplutura:
  • 150 g piept de porc afumat sau costiţă
  • 100 g caşcaval ras
  • Sos:
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g smântână
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucşoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata boeuf