Făina se pune fântână pe masă. In centru se pune untul moale bucăţele. Se apasă cu palma pe masă. Se adaugă gălbenuşul şi sarea. Se încorporează treptat cu degetele, adăugând câte puţină apă. Se apasă cu palma pentru omogenizare. Nu se lucrează prea mult pentru că devine casantă. Se pune la rece cam 30 de minute.
Se întinde aluatul presărat cu făină, cu sucitorul. Se pune în forma unsă şi se apasă cu degetele pe margini. Se taie surplusul cu un cuţit. Se îmbracă şi marginile!
Se pune 30 de minute la rece. Se pune sul de folie de aluminiu pe margine. Se coace 20 de minute, fară umplutură( a blanc). Se ia aluminiul si se coace de tot.
Se presară caşcaval ras, costiţa prajită. Se toarnă sosul şi se mai coace cam 30 de minute.
P.S.
Aluatul acesta se poate folosi la orice tartă, sărată sau dulce.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii