autor:

danutza

» » Aperitive

Quiche Lorraine cu ardei

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
2oo gr.făină, 100 gr.unt, 2 ouă întregi, apă cât să lege aluatul, sare,piper, 1 iaurt mare (375 gr.), 15o gr.telemea rasă, 2 ardei capia roşii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în folie de aluminiu şi de se dă la rece mimim 30 min.
Acest tip de aluat pentru tartă se poate prepara şi cu câteva zile înainte,păstrându-se la frigider.
Ardeii se toacă julien ,brânza se rade pe răzătoarea mare,ouăle se bat bine,după care se adaugă iaurtul.
Se incinge cuptorul.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat subţire,cu care se îmbracă forma de tartă,rdicându-se pe margini.
Se presară brânza rasă,apoi feliile de ardei iar la final amestecul de ouă cu iaurt.
Se coace la foc mediu cca.45 min.până se rumeneşte.
Se serveşte călduţă,alături de un pahar de bere rece.
Desigur că puteţi îmbunătăţi reţeta punând şuncă,praz şi roşii,după preferinţă.Perfect pentru o cină în familie!
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Ce buna trebuie sa fie! Felicitari si succes pe mai departe*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2oo gr.făină
  • 100 gr.unt
  • 2 ouă întregi
  • apă cât să lege aluatul
  • sare,piper
  • 1 iaurt mare (375 gr.)
  • 15o gr.telemea rasă
  • 2 ardei capia roşii

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

mihai (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie! Felicitari si succes pe mai departe*****

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cocurei ca in Maramures