Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în folie de aluminiu şi de se dă la rece mimim 30 min.
Acest tip de aluat pentru tartă se poate prepara şi cu câteva zile înainte,păstrându-se la frigider.
Ardeii se toacă julien ,brânza se rade pe răzătoarea mare,ouăle se bat bine,după care se adaugă iaurtul.
Se incinge cuptorul.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat subţire,cu care se îmbracă forma de tartă,rdicându-se pe margini.
Se presară brânza rasă,apoi feliile de ardei iar la final amestecul de ouă cu iaurt.
Se coace la foc mediu cca.45 min.până se rumeneşte.
Se serveşte călduţă,alături de un pahar de bere rece.
Desigur că puteţi îmbunătăţi reţeta punând şuncă,praz şi roşii,după preferinţă.Perfect pentru o cină în familie!
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii