autor:

danutza

» » Aperitive

Quiche Lorraine cu ardei

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
2oo gr.făină, 100 gr.unt, 2 ouă întregi, apă cât să lege aluatul, sare,, 1 iaurt mare (375 gr.), 15o gr.telemea rasă, 2 ardei capia roşii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în folie de aluminiu şi de se dă la rece mimim 30 min.
Acest tip de aluat pentru tartă se poate prepara şi cu câteva zile înainte,păstrându-se la frigider.
Ardeii se toacă julien ,brânza se rade pe răzătoarea mare,ouăle se bat bine,după care se adaugă iaurtul.
Se incinge cuptorul.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat subţire,cu care se îmbracă forma de tartă,rdicându-se pe margini.
Se presară brânza rasă,apoi feliile de ardei iar la final amestecul de ouă cu iaurt.
Se coace la foc mediu cca.45 min.până se rumeneşte.
Se serveşte călduţă,alături de un pahar de bere rece.
Desigur că puteţi îmbunătăţi reţeta punând şuncă,praz şi roşii,după preferinţă.Perfect pentru o cină în familie!
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briosa cu spanac si feta

Briosa cu spanac si feta

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Su Boregi  - Apa Borek

Su Boregi - Apa Borek

1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta. 2.Adaugati cele 5 linguri de apa

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Ce buna trebuie sa fie! Felicitari si succes pe mai departe*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2oo gr.făină
  • 100 gr.unt
  • 2 ouă întregi
  • apă cât să lege aluatul
  • sare,
  • 1 iaurt mare (375 gr.)
  • 15o gr.telemea rasă
  • 2 ardei capia roşii

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

mihai (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie! Felicitari si succes pe mai departe*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placintele crocante