autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece., Umplutura: 3 oua, 150 gr smantana, 200 gr. fromage râpé ( cascaval ras), 250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon, ardei gras colorat pentru ornat ( nu este obligatoriu, doar pentru o prezentare mai frumoasa), sare, piper, nucsoara. Nucsoara este foarte importanta ! Ardei gras rosu, galben, verde pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara astfel : aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se bat ouale ca pentru omleta, se adauga frisca lichida sau smantana. Se taie baconul cubulete si se rumeneste putin intr-o tigaie fara ulei dupa care se pune sa se raceasca pe o hartie absorbant. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga frisca lichida sau smantana. Se aseaza pe foaie, mai intai baconul si apoi ouale batute cu frisca sau smantana. Se orneaza, daca se doreste, cu lamele de ardei gras rosu, galben, verde. Se coace la foc mai iute ( de ex. la 220°C , insa depinde de cuptor), in jur de 30 minute. Se serveste atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine (varianta traditionala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rosii umplute si invelite

Rosii umplute si invelite

Se teie "capacul" la rosii, se golesc de samburi si se pun 3 cubulete de cascaval cu un pic de sare.

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Tortilla cu branza si ceapa verde

Tortilla cu branza si ceapa verde

Incalziti cuptorul la 190grade. Ungeti cu ulei si puneti folie intr-o tava (18x25cm). Puneti putin

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata excelent.

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Vai ce bunatate , Eugenia draga ! ***** M-ai inebunit ! Felicitari :)

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Aluat brisee=aluat fraged, sfaramicios. E o reteta foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura: 3 oua
  • 150 gr smantana
  • 200 gr. fromage râpé ( cascaval ras)
  • 250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon
  • ardei gras colorat pentru ornat ( nu este obligatoriu
  • doar pentru o prezentare mai frumoasa)
  • sare
  • piper
  • nucsoara. Nucsoara este foarte importanta ! Ardei gras rosu
  • galben
  • verde pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
muffins sarati cu wurstel