autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Quiche Lorraine (varianta traditionala)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2011

Ingrediente
Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece., Umplutura: 3 oua, 150 gr smantana, 200 gr. fromage râpé ( cascaval ras), 250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon, ardei gras colorat pentru ornat ( nu este obligatoriu, doar pentru o prezentare mai frumoasa), sare, piper, nucsoara. Nucsoara este foarte importanta ! Ardei gras rosu, galben, verde pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Quiche Lorraine, una dintre cele mai traditionale retete culinare ale gastronomiei franceze, se prepara astfel : aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete. Se framanta faina cu untul, cu degetele, pâna la consistenta unui aluat nisipos. Se incorporeaza apoi 2 oua si apa rece. Se framanta aluatul si se tine la frigider, minim 30 minute. Se intinde apoi o foaie care se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptorul incins bine in prealabil, pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se scoate apoi din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se prepara umplutura astfel : se bat ouale ca pentru omleta, se adauga frisca lichida sau smantana. Se taie baconul cubulete si se rumeneste putin intr-o tigaie fara ulei dupa care se pune sa se raceasca pe o hartie absorbant. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga frisca lichida sau smantana. Se aseaza pe foaie, mai intai baconul si apoi ouale batute cu frisca sau smantana. Se orneaza, daca se doreste, cu lamele de ardei gras rosu, galben, verde. Se coace la foc mai iute ( de ex. la 220°C , insa depinde de cuptor), in jur de 30 minute. Se serveste atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine (varianta traditionala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil

1 vot    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mic dejun cu dragoste

Mic dejun cu dragoste

Taiati carnaciorii pe lungime in doua, fara a desprinde unul din capete. Prindeti capetele libere,

17 voturi    10 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata excelent.

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Vai ce bunatate , Eugenia draga ! ***** M-ai inebunit ! Felicitari :)

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Aluat brisee=aluat fraged, sfaramicios. E o reteta foarte buna.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt rece
  • de la frigider
  • un pic de sare
  • 2-3 linguri apa rece.
  • Umplutura: 3 oua
  • 150 gr smantana
  • 200 gr. fromage râpé ( cascaval ras)
  • 250 gr jambon afumat sau kaizer sau bacon
  • ardei gras colorat pentru ornat ( nu este obligatoriu
  • doar pentru o prezentare mai frumoasa)
  • sare
  • piper
  • nucsoara. Nucsoara este foarte importanta ! Ardei gras rosu
  • galben
  • verde pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute