autor:

silviana maftei

» » Aperitive

Quique Lorraine

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Ingrediente
Aluatul pentru tarte:, 1 ou,, 100 g unt,, 300 g faina,, 2 linguri lapte,, un praf de sare., , Umplutura pentru tarte:, 5 oua,, 200 g smantana,, 100 g cascaval,, 100 g carne (ce va place, pot fi si carnati),, 1 ceapa,, 1 ardei gras si unul iute,, patrunjel si busuioc frunze,, 4 - 5 ciuperci,, sare,, piper,, 4 linguri de ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul: in faina se taie untul cit mai marunt se incorporeaza si oul, sarea, se adauga si laptele.

Aluatul obtinut se inveleste intr-o punga de plastic si se tine mim 30 min la frigider. Se muleaza tartele si se inteapa aluatul cu o furculita.



Umplutura: Carnea se pune intr-o tigaie cu o lingura de ulei si se inabuse, la fel se procedeaza si cu ceapa, ardeiul, ciupercile. Cascavalul se rade, verdeata se toaca, ouale se bat si se amesteca cu smantana, se pun si condimentele. Toate se amesteca se gusta si daca este nevoie se mai pun condimente, cu amestecul obtinut se vor umple tartele.



Se coc la foc mediu pana se auresc. Se servesc calde, sunt bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quique Lorraine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Jumari de porc

Jumari de porc

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa

1 vot    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Rulouri cu sunca si salata verde

Rulouri cu sunca si salata verde

Se preseaza painea pana devine subtire.Se unge mai intai cu maioneza ,apoi se adauga feliile de sunca

13 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bejanalexandru55 , 30 decembrie 2009

    sper ca va fii buna

  • Fara foto

    ELENA , 28 octombrie 2009

    Pare foarte interesanta,am s-o incerc.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Ce bune trebuie sa fie!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Foarte frumos prezentata aceasta reteta si sunt sigura ca este si tare buna.

    • Fara foto

      Sidy , 21 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Interesanta si aratoasa reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluatul pentru tarte:
  • 1 ou,
  • 100 g unt,
  • 300 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • un praf de sare.
  • Umplutura pentru tarte:
  • 5 oua,
  • 200 g smantana,
  • 100 g cascaval,
  • 100 g carne (ce va place
  • pot fi si carnati),
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei gras si unul iute,
  • patrunjel si busuioc frunze,
  • 4 - 5 ciuperci,
  • sare,
  • piper,
  • 4 linguri de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

bejanalexandru55

sper ca va fii buna

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Picanterii