autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , , , Aperitive, Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu peste

Quiche cu somon afumat

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
250 gr somon afumat, 2 cepe rosii, 2 echalote(« hajma »pentru olteni, « vlasita » pentru moldoveni !sic !), aluat pentru tarta ( vezi reteta de aluat brisée la Etichete :Aluaturi), 200 gr emmental sau parmezan, 150 gr frisca lichida, ardei gras colorat, patrunjel verde, sare, piper, nucsoara, kurkuma.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175°C. Se intinde aluatul brisée intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa foaia cu furculita, din loc in loc, pentru eliminarea aerului. Se pune foaia de aluat la cuptor pentru 10 minute, pana ce foaia se rumeneste usor. Se aseaza pe toata suprafata 80% din cantitatea de somon afumat. Se amesteca jumatate din cantitatea de emmental cu frisca lichida, cepele si escalotele taiate julien, patrunjelul, condimentele, restul de somon fumée taiat fasii, ardeiul gras taiat fasii potrivite. Se toarna umplutura in tava de tarta, se presara deasupra emmental si se da la cuptor. Se coace cca 20-30 minute. Se serveste cu salata. De exemplu salata de avocado (vezi reteta pe blogul meu la Etichete : Salate).
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Medalion de rechin cu ciuperci la cuptor

Asez medalionul de rechin in vas de yena, uns cu ulei. Presar cu ceapa si usturoi taiate juliene.

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 martie 2011

    O bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 gr somon afumat
  • 2 cepe rosii
  • 2 echalote(« hajma »pentru olteni
  • « vlasita » pentru moldoveni !sic !)
  • aluat pentru tarta ( vezi reteta de aluat brisée la Etichete :Aluaturi)
  • 200 gr emmental sau parmezan
  • 150 gr frisca lichida
  • ardei gras colorat
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • kurkuma.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci