autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Racitura de porc

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2010

Ingrediente
3 picioare de porc, un sfert de cap de porc cu carne, 2 urechi, o coada, o ceapa, un morcov, 3 foi de dafin, 6-7 boabe de ienibahar, 5-6 boabe de coriandru, 4-5 boabe de piper negru, sare si usturoi dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua pe lungime,iar capul se portioneaza in bucati mai mici.
Ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie pe jumatate.
Carnea se fierbe la foc potrivit , se ia spuma,dupa care se adauga ceapa , morcovul , ienibaharul, coriandrul,piperul,foile de dafin sis are dupa gust.Se poate fierbe si in oala sub presiune.
Dupa ce carnea este fiarta,se scot oasele,se taie bucatele mici si se aseaza pe fundul unor farfurii,castronase…Cine doreste poate aseza si felii de morcov pentru culoare si aspect.
In zeama rezultata se adauga usturoi pisat dupa gust si se incepe vanturarea.Dupa ce s-a vanturat ,se strecoara ,se toarna in farfurii,castronase peste bucatile de carne si se da la rece pentru a se inchega.Carnea trebuie sa fie acoperita foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie ( racitura) de porc

Piftie ( racitura) de porc

Curatz si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa rece, dau

107 voturi    24 comentarii
7h 30 min
Mancaruri cu carne
Racitura (piftie) de porc

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Si mie imi place foarte mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Imi place foarte mult racitura de porc.Eu o fierb la foc foarte foarte mic.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 3 picioare de porc
  • un sfert de cap de porc cu carne
  • 2 urechi
  • o coada
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 foi de dafin
  • 6-7 boabe de ienibahar
  • 5-6 boabe de coriandru
  • 4-5 boabe de piper negru
  • sare si usturoi dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si mie imi place foarte mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Empanadas