autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Racitura ou

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
2 aripi de curcan, un morcov, o ceapa, usturoi, foi de dafin,piper boabe si macinat,sare,

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Aripile se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam de 1,5-2 cm,se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper boabe, 2 catei de usturoi, se da la foc foarte mic, abia sa se vada cand fierbe. Cand apa a scazut, se incearca supa pe o farfurioara.Carnea trebuie sa fie desprinsa de os, zeama sa se inchege la rece. Nu e nevoie de gelatina.
Se strecoara, se lasa la rece pana se face o pojghita care se strange. Condimentez cu sare, piper, usturoi,se strecoara prin tifon sub care se asaza o felie de paine.(pentru a se strecura foarte bine, ca sa fie limpede)
Ouale pe care le folositi, le spargeti cu atetie in varf, scoateti continutul, clatiti si rasturnati coaja cu spartura in jos ca a se scurga.
Introduceti in coaja oului fire de patrunjet si fasii de carne fiarta, apoi cu o palnie turnati supa condimentata. Lasati in cofraj pana inainte de servire.
Pentru a obtine racitura ou, se introduce pentru o fractiune de secunda oul in apa calda si coaja iese foarte usor. Continutul este racitura sub forma de ou, care se serveste pe salata verde. Este foarte aspectuos. Se poate folosi si carne de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Racitura (piftie) de porc

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun
Racitura de porc

Racitura de porc

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua

23 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Musaca de legume cu carne tocată