Racitura ou

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan
  • un morcov
  • o ceapa
  • usturoi
  • foi de dafin,piper boabe si macinat,sare,

Mod de preparare

Aripile se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam de 1,5-2 cm,se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper boabe, 2 catei de usturoi, se da la foc foarte mic, abia sa se vada cand fierbe. Cand apa a scazut, se incearca supa pe o farfurioara.Carnea trebuie sa fie desprinsa de os, zeama sa se inchege la rece. Nu e nevoie de gelatina.

Se strecoara, se lasa la rece pana se face o pojghita care se strange. Condimentez cu sare, piper, usturoi,se strecoara prin tifon sub care se asaza o felie de paine.(pentru a se strecura foarte bine, ca sa fie limpede)

Ouale pe care le folositi, le spargeti cu atetie in varf, scoateti continutul, clatiti si rasturnati coaja cu spartura in jos ca a se scurga.

Introduceti in coaja oului fire de patrunjet si fasii de carne fiarta, apoi cu o palnie turnati supa condimentata. Lasati in cofraj pana inainte de servire.

Pentru a obtine racitura ou, se introduce pentru o fractiune de secunda oul in apa calda si coaja iese foarte usor. Continutul este racitura sub forma de ou, care se serveste pe salata verde. Este foarte aspectuos. Se poate folosi si carne de pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise