Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa, usturoiul, piperul boabe si doua frunze de dafin si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Daca zeama de la fiertul copanelor de curcan, nu este destul de lipicioasa, atunci vom pune gelatina de la Dr Oetker, in oala in care au fiert toate, inclusiv morcovii pe care ii vom aseza in farfuri pentru a decora frumos piftia. Gelatina aceasta se pune la urma si o lasam in acea zeama, amestecand in ea de cateva ori. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama si lasati-o sa se raceasca. Intre timp indepartati grasimea si pregatiti un mujdei pe care turnati-l apoi peste carne. Se lasa apoi vasele la rece si se servesc cu mustar sau cu hrean. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii