autor:

Fara foto

» » Aperitive

Racituri de porc

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
1 rasol de porc, 2 picioare de porc, zarzavat pentru supa, sare si piper boabe dupa gust, 1 gogosar murat, usturoi

Dificultate: Medie Timp: 3h

53 voturi

Mod de preparare

Picioarele de porc se parlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa;
Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare;
Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii;
Fiecare farfurie se garniseste cu felii de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat;
Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda.
Se incearca puterea de coagulare inainte de adauga zeama de carne, luand o lingura de zeama si lasand-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar se fierb cateva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne. Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri cu crenvursti

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

53 voturi    35 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Se amesteca cascavalul ras cu kaizerul. Separat se amesteca drojdia cu laptele caldut,pana se dizolva

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

53 voturi

Ingrediente

  • 1 rasol de porc
  • 2 picioare de porc
  • zarzavat pentru supa
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 1 gogosar murat
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Carnaciori in halat de branza si cartofi
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide