autor:

liliana adriana iancu

» » Prajituri

Rafaello

Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Ingrediente
7-8 oua, 450 g zahar, 350 g faina, 200 g unt sau margrina, 200 g cocos razuit, 250 ml lapte, frisca, esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile batute bine cu 300 g zahar. Se amesteca usor cu 150 g faina , 50 g cocos si o fiola esenta de vanilie.Se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt, se coace la foc potrivit.(170grade)

Crema:

Galbenusurile se pun intr-o cratita impreuna cu 150 g zahar ,100g faina si 250 ml lapte.Se amesteca toate pe foc pana se ingroasa .Dupa racire se adauga 200g unt sau margarina si 100g cocos.

Crema se pune peste blat,deasupra frisca si apoi se presara cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rafaello cu ricotta

Rafaello cu ricotta

Se amesteca ingredientele bine pana se obtine o pasta care se poate modela. Se formeaza bilute de

8 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Inainte de toate prajim usor alunele intr-o tigaie sau la cuptor,dupa care le lasam la racit. Untul

33 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Foarte buna! Fac mai des bomboane.

  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Gustoasa prajitura.La placut foarte mult la toata lumea. Doar ca crema mia iesit un pic moale

  • Iancu George

    Iancu George (Bucatar sef):

    Aluatul trebuie intins foarte bine pentru un aspect cat mai placut.

  • 4 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Salvat reteta!

  • maria mihalache , 01 iunie 2010

    Bun,bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca se face si usor si este si foarte buna aceasta prajitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 7-8 oua
  • 450 g zahar
  • 350 g faina
  • 200 g unt sau margrina
  • 200 g cocos razuit
  • 250 ml lapte
  • frisca
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Salvat reteta!

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine