autor:

liliana adriana iancu

» » Prajituri

Rafaello

Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Ingrediente
7-8 oua, 450 g zahar, 350 g faina, 200 g unt sau margrina, 200 g cocos razuit, 250 ml lapte, frisca, esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile batute bine cu 300 g zahar. Se amesteca usor cu 150 g faina , 50 g cocos si o fiola esenta de vanilie.Se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt, se coace la foc potrivit.(170grade)

Crema:

Galbenusurile se pun intr-o cratita impreuna cu 150 g zahar ,100g faina si 250 ml lapte.Se amesteca toate pe foc pana se ingroasa .Dupa racire se adauga 200g unt sau margarina si 100g cocos.

Crema se pune peste blat,deasupra frisca si apoi se presara cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

Prajitura Rafaello copyright by Laura S.

preparare-crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca

45 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Inainte de toate prajim usor alunele intr-o tigaie sau la cuptor,dupa care le lasam la racit. Untul

33 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Foarte buna! Fac mai des bomboane.

  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Gustoasa prajitura.La placut foarte mult la toata lumea. Doar ca crema mia iesit un pic moale

  • Iancu George

    Iancu George (Bucatar sef):

    Aluatul trebuie intins foarte bine pentru un aspect cat mai placut.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Salvat reteta!

  • Fara foto

    maria mihalache , 01 iunie 2010

    Bun,bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca se face si usor si este si foarte buna aceasta prajitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 7-8 oua
  • 450 g zahar
  • 350 g faina
  • 200 g unt sau margrina
  • 200 g cocos razuit
  • 250 ml lapte
  • frisca
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Salvat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Bounty