autor:

liliana adriana iancu

» » Prajituri

Rafaello

Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana adriana iancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2009

Ingrediente
7-8 oua, 450 g zahar, 350 g faina, 200 g unt sau margrina, 200 g cocos razuit, 250 ml lapte, frisca, esenta de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile batute bine cu 300 g zahar. Se amesteca usor cu 150 g faina , 50 g cocos si o fiola esenta de vanilie.Se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt, se coace la foc potrivit.(170grade)

Crema:

Galbenusurile se pun intr-o cratita impreuna cu 150 g zahar ,100g faina si 250 ml lapte.Se amesteca toate pe foc pana se ingroasa .Dupa racire se adauga 200g unt sau margarina si 100g cocos.

Crema se pune peste blat,deasupra frisca si apoi se presara cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rafaello" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rafaello de casa, cu lichior de cocos

Rafaello de casa, cu lichior de cocos

Untul se pune la topit, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte

21 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Foarte buna! Fac mai des bomboane.

  • roxy

    roxy (Chef de cuisine):

    Gustoasa prajitura.La placut foarte mult la toata lumea. Doar ca crema mia iesit un pic moale

  • Iancu George

    Iancu George (Bucatar sef):

    Aluatul trebuie intins foarte bine pentru un aspect cat mai placut.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Salvat reteta!

  • Fara foto

    maria mihalache , 01 iunie 2010

    Bun,bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca se face si usor si este si foarte buna aceasta prajitura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 7-8 oua
  • 450 g zahar
  • 350 g faina
  • 200 g unt sau margrina
  • 200 g cocos razuit
  • 250 ml lapte
  • frisca
  • esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Salvat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem